Armand Duplantis hes efter vilda firandet: ”Mycket av allt”

OS-guld och världsrekord.
Då utlovade Armand Duplantis en lång festnatt i Paris.
Ett löfte han uppenbarligen höll.
– Det blev mycket av allt, säger han med en märkbart hes röst i Max-studion dagen efter.

ANNONS
|

Alla visste vad som skulle ske under måndagskvällen. Efter att konkurrenterna planenligt rivit ur sig var det bara Armand Duplantis kvar i stavhoppsfinalen. Då löste han ett nytt olympiskt rekord utan problem.

Då firade han knappt.

Sedan skickades ribban upp på 6.25.

Världsrekordhöjd.

Då rev han både en och två gånger men i tredje försöket seglade han över ribban. Då var det ett galet jubel som utbröt på Stade de France när alla insåg vad som faktiskt hade skett.

Armand Duplantis själv fann sig ganska snabbt.

Hittade flickvännen Desiré Inglander och gav henne ett par kyssar innan han fortsatte fira med sina syskon och vänner. Därefter en snabb löptur till mamma och pappa på läktaren.

ANNONS

Redan innan OS-finalen hade det börjat sippra ut att han planerade att fira med karaoke i Paris-natten. Att den 24-årige världsstjärnan gillar att fira när han vinner är ingen hemlighet.

Han själv beskrev det som att han levt i en bubbla i ett par månader.

Men det skulle bli ett firande.

Något som märktes när han 09.00 under tisdagsmorgonen gästade Max-studion i Paris. Då var det en röst som vittnade om att kvällen hade varit både lång och trevlig.

– Det blev mycket av allt. Att få fira med de som är närmast mig, det är svårt att förstå fortfarande, berättar han.

Känslosam Duplantis: ”Det känns som en dröm”

För Armand Duplantis har stavhoppet varit en enormt stor del av hans liv. Redan som liten hemma i trädgården började han hoppa och drömmarna har varit många och stora och nu har han redan upplevt det mesta.

Att slå ett världsrekord i en OS-final inför 80 000 åskådare, det väger dock väldigt tungt för honom.

– Det känns som en dröm, det känns som att det inte är på riktigt. Det känns som jag visualiserat den här stunden sedan jag var tre år gammal och hoppade i trädgården, säger han och pratar om stämningen på arenan:

– Jag försökte säga till mig själv att det bara är stavhopp. Jag försökte ta in energin från publiken och allting. Jag använde det till min fördel. Det var lite annorlunda i går. Ingenting som jag varit med om tidigare. Energin var bara sjuk.

ANNONS

LÄS MER:Armand Duplantis firade rekord och guld i natt

LÄS MER:Tänk att vi får vara med, Armand Duplantis

ANNONS