Bäcken HC får spela i Hockeytvåan även nästa säsong.
Bäcken HC får spela i Hockeytvåan även nästa säsong. Bild: NICKLAS ELMRIN

Bäckens mardröm – överklagan nekas: ”Inte fått något gehör”

Bäcken HC blir nekad elitlicens och degraderas. Det beslutades under måndagen när klubbens inlämnade överklagan avslogs.
Nu riktar klubben kritik mot hela processen.
– Det sker nästan ingen kommunikation, säger klubbens vice ordförande Mats Dynevik.

ANNONS
|

Bäcken HC har haft ekonomiska problem och försökt få ihop ekonomin, och i förra veckan lämnade de in en överklagan till Svenska Ishockeyförbundet och Licensnämnden.

I överklagan förklarade de sina skäl, och samlade in tillräckligt med kapital från både privatpersoner och sponsorer för att fylla de ekonomiska hålen.

Bäcken – ihop med Kristianstads IK, KRIF Hockey och Strömsbro IF – har tidigare varit tveksamma till att möta de ekonomiska krav som krävs för att spela i Hockeyettan.

Bäcken nekas elitlicens: ”Inget gehör alls”

Men nu har beslutet kommit – samtliga fyra överklagande avslås och klubbarna degraderas till Hockeytvåan.

– Vi är otroligt besvikna, det är för mycket formalia. Vi hänger inte med och vi är alldeles för oerfarna med vad som gäller och inte gäller, säger vice ordförande Mats Dynevik och menar att de inte fått tillräckligt med hjälp:

ANNONS

– Jag trodde det viktigaste var hockey och det andra får man hjälpas åt, men det känns inte riktigt så tyvärr. Man hade önskat mer förståelse.

”När Överklagandenämnden nu fastslagit beslutet inleds arbetet med att tillfråga lag i Hockeytvåan om plats i Hockeyettan”, skrev förbundet i ett pressmeddelande under måndagen.

Dynevik menar att de inte fått göra sina röster hörda under förloppet.

– Vi har lärt oss en läxa. Jag lider med våra killar som gjort en enorm prestation, men det är tyvärr inget värt just nu. De måste ha förståelse att en oerfaren klubb som oss gör fel, och när vi väl rättade till det får vi inget gehör överhuvudtaget, säger han.

Riktar hård kritik: ”Nästan ingen kommunikation”

Dynevik riktar kritik hur själva processen gått till och menar att Överklagandenämnden inte tagit hänsyn till nya handlingar och material som de fått ihop under tiden.

– Jag är väldigt förvånad över beslutet, men med facit hur processerna ser ut är jag inte förvånad. Dit man överklagar, de tittar inte på ny information överhuvudtaget. De tittar uppenbarligen bara om Licensnämnden gjort något formaliafel, säger han och fortsätter:

– Vi kände att det fanns hopp efter vi fick hjälp från omvärlden, annars hade vi inte överklagat. De kunde de ha sagt till oss hur det låg till, då hade vi sluppit massa arbete. Det sker nästan ingen kommunikation, säger Dynevik.

ANNONS

Bäcken spelar fortsatt därmed nästa säsong i Hockeytvåan, och seriestarten planeras till den 22 september 2024.

LÄS MER:Bäcken överklagar nekade licensen – vill spela i Hockeyettan

LÄS MER:Svenska NHL-stjärnorna klara för nya turneringen

ANNONS