Blåvitt kvar på nedflyttningsplats – kryssade mot HBK

Ett pressat IFK Göteborg ställdes mot Halmstads BK i allsvenska omstarten.
Matchen slutade 0–0 och både Jens Askou och Gustaf Norlin är missnöjda över en straffsituation.
– Det är inte okej, säger tränaren Jens Askou.
– Vart ska jag ta vägen i den situationen?, säger Gustaf Norlin.

ANNONS
|

Efter en pressad vårsäsong spelade IFK Göteborg sin första match i allsvenskan efter sommaruppehållet under söndagen. Då stod Hallandslaget Halmstads BK för motståndet.

HBK parkerar på allsvenskans sjundeplats. För IFK Göteborg är läget betydligt mer kritiskt, då man ligger på plats 15 som också är tabellens nedflyttningsplats.

Och läget förbättrades inte på Örjans Vall. Tillställningen slutade med mållösa 0–0.

I första halvlek hade lagen svårt att skapa något. Blåvitt började matchen bäst, men HBK fick mer utrymme och hade övertaget i andra halvan av första halvlek.

– Jag är nöjd med prestationen, men saknade mål. Det var en tuff match med bra perioder för oss ibland och för Halmstad ibland, säger tränaren Jens Askou.

ANNONS

IFK Göteborgs ledningsmål hängde i luften

När lagen klev ut i andra halvlek skapades det desto mer.

HBK var först ut med det som då var ”matchens hetaste målchans”. Erik Ahlstrand hittade ut till Marcus Olsson, som spelade in bollen till Viktor Granath i farligt läge. Avslutet gick utanför.

Men efter Granaths avslut tog IFK Göteborg över matchen.

Och utmärkelsen ”matchens hetaste målchans” knep i stället norrmannen Elias Hagen.

Förarbetet stod Sebastian Hausner för, som passade in till norrmannen som avslutade rakt i stolpen.

Lucas Kåhed byttes in i spel. Ut gick Sebastian Eriksson. Den inbytte 20-åringen skapade omgående en farlig chans, helt på egen hand. Han lurade av motståndarna i HBK-försvaret och gick direkt på avslut. Träffen tog även denna gången i stolpen.

– Det hade varit skoj om den hade gått in för det hade gjort att vi vunnit. Men nu gjorde den inte det och det är väl lite i den formen som vi är i just nu ... då går den inte in heller, säger Lucas Kåhed om läget.

Straffilskan: ”Noll straffar – inte helt okej”

Ledningsmålet för IFK Göteborg fortsatte att hänga i luften. Gustaf Norlin tycker att åtminstone ett skulle gått in.

– Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men vi lyckas inte med det. Vi måste se oss själva i spegeln och göra det bättre, säger Gustaf Norlin.

ANNONS

Vid ett tillfälle i matchen blev han rejält irriterad. Han berättar själv om vad som hände:

– Det är en 50/50-situation i straffområdet och jag är först på bollen. Vart ska jag ta vägen? Motståndaren står där och sträcker ut benet, då faller man ju.

– Domaren blåser inte och jag är inte heller jättekonstruktiv med kritik efter, det är en del frustration. Vi får inte riktigt grejerna med oss.

Tränaren Jens Askou tycker också att det borde varit straff och har även hunnit kolla över situationen i efterhand.

– Alla vet vilken situation jag tänker på. Det såg ut som straff utifrån. Även nu när jag kollat i efterhand ser det ut som det. Men det är så ibland, det handlar om marginaler.

– Noll straffar i matchen – det är inte helt okej.

IFK Göteborg fick med sig en poäng borta mot Halmstads BK och behåller därmed nedflyttningsplatsen i den allsvenska tabellen.

Så startade IFK Göteborg:

(4–3–3): Pontus Dahlberg – Sebastian Hausner (67’ Alai Hussain Ghasem), Gustav Svensson, Johan Bångsbo, Oscar Wendt – Elias Hagen, Adam Carlén, Sebastian Eriksson (58’ Lucas Kåhed) – Gustaf Norlin, Marcus Berg (76’ Suleiman Abdullahi), Linus Carlstrand (67’ Abundance Salaou).

LÄS MER:IFK Göteborgs Abundance Salaou kan göra comeback i återstarten

LÄS MER:Astrit Selmani bekräftar intresse från IFK Göteborg

LÄS MER:IFK Göteborgs förre fystränare Jonas Hellberg är död

ANNONS