David Åhman och Jonatan Hellvig hyllar kungens monsterblock

När GP visar David Åhman och Jonatan Hellvig bilden av kungen som gör en ”monsterblock” på läktaren skrattar duon högt. De hyllar kungens teknik som får ett bra betyg från guldmedaljörerna.
– Den var ju grym, säger David Åhman.

ANNONS
|

David Åhman och Jonatan Hellvig har bjudit på en show genom hela OS-turneringen och när det nu var dags för final satt alla bänkade. Inklusive kungen. Han har varit på plats i Paris och kollat på några av de svenska idrottarna och under den sista OS-kvällen var han således på plats nedanför Eiffeltornet för att kolla på när den svenska duon, som har fångat det svenska folket, skulle ge sig på att försöka ta Sveriges första OS-guld i beachvolleyboll.

Det fick till och med kungen att leva sig med i stämningen.

Kungen sågs göra en så kallad monsterblock på läktaren. Det är när en spelare på planen blockar en smash framme vid nät – då ska publiken sträcka ut båda sina armar rakt fram, gunga dem upp och ner samtidigt som de säger ”monsterblock”.

ANNONS

”Den var ju grym”

När GP visar sin bild på när kungen gör en monsterblock på läktaren för David Åhman och Jonatan Hellvig efter matchen bryter de ut i gapskratt.

– Haha! Wow! Den var ju grym, säger David Åhman.

– Han får gärna komma och blocka på våra träningar om han vill, det ser bra ut, säger Jonatan Hellvig.

Kungen själv var nöjd med sin kväll på beachvolleybollarenan.

– Ni var väl med själva, så ni förstår vad vi alla känner. Det var vansinnigt kul att få ett guld på sluttampen, säger kungen till Sportbladet och hyllar sedan Åhman/Hellvigs spel i finalen.

– Jag var på den förra matchen och det var lite likartat. Men det var mycket mer dynamik och fart i den här matchen – och högre kvalitet. De bara vispade runt med grabbarna.

LÄS MER:Kungen såg Åhman/Hellvig ta sig till OS-final

LÄS MER:Här firar Armand Duplantis med kungen och drottningen

LÄS MER:Idrottsälskaren Kung Carl XVI Gustaf kommer till OS i Paris

ANNONS