Federica Sanfilippo avslutar karriären – Dorothea Wierer rasar mot egna förbundet

Efter att ha lämnats utanför truppen till världscupen i Antholz väljer den italienska skidskytten Federica Sanfilippo att avsluta karriären.
Då rasar storstjärnan Dorothea Wierer mot hur Sanfilippo behandlats av förbundet.
”Vår dröm har krossats”, skriver Wierer på Instagram.

ANNONS
|

VM i skidskytte närmar sig och i helgen är det viktiga tävlingar i italienska Antholz. Då kommer inte den italienska veteranen Federica Sanfilippo finnas på plats. 32-åringen har den senaste tiden varit på gränsen till den italienska världscuptruppen och nu finns hon alltså inte med i laget till hemmatävlingarna.

Efter beskedet att hon petas väljer Sanfilippo att avsluta sin skidskyttekarriär.

– Jag fick en smärre chock när de berättade att jag inte är uttagen till Antholz och insåg direkt att jag är chanslös vad gäller att komma med i VM-truppen. Därför valde jag direkt att fatta det tuffaste beslut jag tagit i karriären, säger hon enligt sajten FondoItalia.

ANNONS

Hon säger att hon meddelat den italienska landslagsledningen sitt beslut.

– Efter en sömnlös natt och några tårar meddelade jag mitt beslut, säger hon.

Dorothea Wierer rasar mot egna förbundet

En som reagerar starkt på petningen av Sanfilippo och 32-åringens val att lägga geväret på hyllan är den italienska storstjärnan Dorothea Wierer, som är nära vän med Sanfilippo.

”För 23 år sedan startade vi vårt skidskytteäventyr tillsammans. Jag har svårt att acceptera det du blivit utsatt för. Du förtjänade inte att bli behandlad så här, du fick inte de chanser du borde fått. De som bestämmer i vårt landslag har aldrig gillat dig och därför blev det här oundvikligt. Jag är väldigt ledsen och besviken. Vår dröm var att tävla i hemma-OS (2026) tillsammans, men det får vi inte göra nu. Vår dröm har krossats”, skriver Wierer på Instagram.

Sanfilippo lägger dock inte skidorna på hyllan helt. Hon kommer nu satsa på längdskidor och är uttagen att tävla i Livigno redan i helgen. Hon körde även den inledande spriten i Tour de Ski och tog sig till kvartsfinal.

LÄS MER:Efter sjukdomen – Öberg aktuell för VM-genrepet

LÄS MER:Svenske OS-hjälten Klas Lestander död – blev 91 år gammal

ANNONS