Felix Möllers succéår: SM-guld, utlandsflytt och uttagen till OS

För 12 år sedan satt Felix Möller i publiken när Sverige tog OS-silver i London.
Nu ska han själv vara med och spela.
– När jag såg att han ringde blev det en chock, säger Möller om samtalet med förbundskaptenen.

ANNONS
|

Felix Möller hade precis kommit fram till sin mammas sommarställe i Lysekil för att fira midsommar när telefonen ringde. Det var handbollslandslagets förbundskapten, Glenn Solberg, på andra sidan luren.

– När jag såg att han ringde blev det en chock. Men sen gick det någon sekund och när Glenn började berätta så blev det mer glädje, säger Felix Möller.

Han berättade att han vill ta ut Felix till OS efter att Andreas Nilsson tackat nej på grund av familjeskäl. Samtalet kom dagen innan midsommarafton och tillsammans med flickvän och kompisar kunde han sedan fira in midsommarhelgen som en OS-deltagare.

ANNONS

– Det blev väldigt roligt då jag var där med dem. Det kändes som att de var glada för min skull.

Sävehofs mittsexa har haft en otroligt framgångsrik säsong. I våras vann han SM-guld. Efter sommaren väntar nya äventyr hos Champions League-finalisten Ålborg, och nu ska han alltså till Paris för att representera Sverige i OS.

– Det är mycket på en och samma gång, men samtidigt har jag hellre mycket som händer än ingenting alls. Allting ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det.

Nästa säsong spelar mittsexan i Ålborg. Han har dock inte hunnit se sin nya lägenhet än då han befann sig på landslagsläger när flytten skedde.
Nästa säsong spelar mittsexan i Ålborg. Han har dock inte hunnit se sin nya lägenhet än då han befann sig på landslagsläger när flytten skedde. Bild: MATHIAS BERGELD

Föräldrarna och sambon fick flytta

Glenn Solbergs besked ställde dock till det för Möller.

Färjan var bokad. Det stora flyttlasset skulle gå till Danmark och lägenheten stod och väntade på Felix och hans sambo. Enda problemet? Han kunde själva inte följa med.

21-åringen befann sig nämligen på Kanarieön Fuerteventura, i staden Playitas, för att ladda upp med landslaget inför OS.

– Jag låg på solstolen när allt skedde så jag mådde bra, skrattar han.

I stället fick hans föräldrar och sambo sköta flytten efter att mittsexan plötsligt blivit inkallad till landslaget.

När du först inte blev uttagen. Hur kändes det?

– Jag var ganska inställd på att jag inte skulle bli uttagen i och med att det är flera extremt duktiga mittsexor och på de senaste landslagssamlingar har Glenn kört på samma mittsexor.

ANNONS

– Det är klart att man hoppas på att man ska vara med så en liten besvikelse blev det så klart. Men i och med att jag hade det på känn att jag inte skulle bli uttagen blev det inte en lika stor besvikelse, säger han.

Brorsan Simon Möller och Felix utanför OS-arenan i London 2012.
Brorsan Simon Möller och Felix utanför OS-arenan i London 2012. Bild: Privat

Var på plats under OS-finalen 2012

Möller har sedan tidigare ett EM-guld från 2022 på meritlistan. I Paris hoppas han att han får smaka på segerns sötma igen.

– Att säga någonting annat än medalj är dumt. Den ädlaste av dem alla är det vi bör gå för.

Det är inte första gången han får uppleva de olympiska spelen. För tolv år sedan var han på plats i London när Sverige förlorade mot Frankrike i finalen.

– Då var jag där med familjen och kollade. Jag kommer ihåg att jag såg kungen och drottningen live. Där och då tyckte tioåriga Felix att det var väldigt häftigt.

Tror du att tioåriga du skulle kunna ta in att han nu ska spela OS?

– Tioåriga Felix hade mycket självförtroende så han hade nog vågat hoppats på det, men jag vettefan om 21-årige Felix riktigt förstått det än.

Blir det OS-guld lär du få möta kungen och drottningen igen.

ANNONS

– Då är det nästan större än guldet, säger han och skrattar.

LÄS MER:SOK:s målsättning: Tio OS-medaljer

LÄS MER:Samuel Pihlström bröt handen för tre veckor sedan – är nu uttagen till OS

LÄS MER:Almgren står över 10 000 meter på OS

ANNONS