AIK:s krisdrag: Tar hjälp av mental coach

AIK är kris. Efter åtta omgångar ligger laget på 13:e plats i allsvenskan, endast två poäng från jumboplatsen.
Det har fått Andreas Brännström att kalla in hjälp – av en mental coach.
– Vi har varit lite veka mentalt, säger AIK-tränaren till Sportbladet.

ANNONS
|

AIK är inne i en djup svacka. Laget har fem matcher utan seger och är med sin 13:e plats, bara två poäng från jumboplatsen och 18 (!) poäng från toppen, i allra högsta grad inblandad i den allsvenskans bottenstriden.

– Vi har varit lite veka mentalt. Vi har reagerat väldigt dåligt på motgång. En match ser inte ut på samma sätt i 90 minuter. Du kan vara väldigt bra i en kvart och sedan ha fem minuter som är lite sämre, men vi reagerar ganska dåligt på dåliga perioder, säger AIK-tränaren Andreas Brännström till Sportbladet.

Kallat in hjälp av den mentale tränaren Ulf Sandström

För att komma ur sin djupa svacka har klubben valt att kalla in hjälp, det handlar om den mentale tränare Ulf Sandström som numera hjälper laget. Brännström har jobbat med Sandström tidigare både i Dalkurd och Jönköping.

ANNONS

– Vi har just börjat jobba med en mental coach för att få en utomstående röst. Det är alltid lite känsligt att prata med en tränare kan spelare tycka, så vi vill ha in någon som man kan prata lite djupare med om man känner att man behöver det. Vi har träffat honom ett par gånger. Tanken är att det ska fortgå, säger Brännström.

”Bett om att få träffa honom själva”

På frågan om det har gett något resultat ännu svarar Brännström så här:

– Det är svårt att säga. Det har mest varit en introduktion så att de ska få lära känna honom mer än att vi har jobbat intensivt. Men jag vet att en del spelare har bett om att få träffa honom själva och det är ett ganska bra tecken, då finns behovet, säger han till Sportbladet.

På lördagen möter AIK Degerfors på bortaplan. Om det nya initiativet gett resultat redan till dess återstår att se.

LÄS MER:Stolpe ut för Häcken – men ändå storseger mot Linköping

LÄS MER:Jan Olsson är död – Gaisikonen blev 79 år gammal

LÄS MER:Erling Braut Haaland har köpt lägenhet – för 35 miljoner

ANNONS