Antony i tårar – nekar till anklagelserna om misshandel

Manchester United-stjärnan Antony står anklagad för våld i nära relation.
Under ett försvarstal bröt han ihop.
– Jag vet att många slaktar mig, säger han i brasiliansk tv.

ANNONS
|

Antony har startat samtliga fyra Premier League-matcher för Manchester United denna säsong, han togs därför ut i det brasilianska landslaget.

Men innan laget hann spela under landslagsuppehållet ströks yttern från truppen. Detta sedan anklagelser om våld i nära relation riktats mot honom.

Det är hans ex Gabriela Cavallin som i förhör säger att han attackerat henne fysiskt vid flera tillfällen under deras relation.

Cavallin menar, enligt The Guardian, att hon har bevis i form av sms-konversationer och bilder. Han ska vid ett tillfälle ha sagt att ”om hon inte är med honom så kommer hon inte få vara med någon annan”.

ANNONS

Polisen i Manchester har uttalat att man känner till anklagelserna och att en utredning pågår.

Antony har tidigare nekat till det hela via Instagram – nu har han också gjort en intervju med brasiliansk tv.

”Aldrig rört henne”

– Jag vet sanningen och den kommer att komma ut. Jag vet att många slaktar mig, men sanningen kommer alltid fram, säger han med tårar rinnandes nedför kinderna.

Enligt anklagelserna ska han vid ett tillfälle ha angripit ex-flickvännen när hon var gravid. Det stämmer inte, menar Antony.

– Jag har aldrig rört henne. Mycket av det hon säger är inte sant, säger han.

Han säger vidare att han aldrig skulle slå en kvinna, en anledning till detta är att han har en mamma och syster och att han aldrig hade velat att någonting sådant skulle hända dem.

Manchester United, som meddelat att man känner till anklagelserna, slog i somras fast att man inte ser någon framtid för spelaren Mason Greenwood i laget. Greenwood anklagades för liknande saker som Antony – men brassen känner ingen oro för att han ska få samma besked.

– Det är inte ens något som kommer upp i tankarna. United är medvetna om allt kring fallet. De följer upp och kommer fortsätta göra det, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Tusentals spanska supportrar välkomnade Greenwood

LÄS MER:Mason Greenwood byter klubb – efter skandalen

LÄS MER:Mason Greenwood dumpas av Manchester United

ANNONS