Avslöjar: Hosam Aiesh klar för Utsikten

Hosam Aiesh återvänder till Göteborg.
Nu kan GP avslöja att 29-åringen, med ett förflutet i bland annat IFK Göteborg och BK Häcken, har skrivit på ett kontrakt med Utsiktens BK i superettan.

ANNONS
|

Hosam Aiesh representerade IFK Göteborg i fyra säsonger, men 2022 lämnade han för utlandet. Då blev klubbadressen FC Seoul i Sydkorea.

Där blev speltiden skral. I vintras bröt han kontraktet och har sedan dess varit klubblös.

Fram tills nu, vad GP erfar.

29-åringen har tränat med Utsikten och därefter kommit överens med superettan-klubben om ett kontrakt, enligt uppgifter till GP. Avtalet är signat och sträcker sig över säsongen.

Blir åttonde förstärkningen

När Aiesh, som även har historik i BK Häcken, bröt med den sydkoreanska klubben öppnade han för spel i allsvenskan. Expressen skrev bland annat att yttern var muntligt överens med IFK Värnamo, men någon flytt blev aldrig av.

ANNONS

I en intervju med Fotbollskanalen berättade han i stället att han har siktet inställt på att göra klart med en ny klubb under sommaren.

– Jag hade några klubbar jag pratade med, och det var konkret med två klubbar, där jag valde att inte gå vidare i allsvenskan. Det kändes inte rätt, och jag ville inte gå på ett långt kontrakt och sådär. Jag tränar för fullt, så får vi se till sommaren, sa Aiesh.

Klubbvalet landade alltså i Utsikten, som efter 23 spelade omgångar ligger på niondeplats i superettan.

”Kiken” har både tappat och värvat spelare under sommaren.

Mark Gorgos, Karl Landsten, Albin Skoglund, Fredrik Martinsson och Ronald Mukiibi (utlånad) har lämnat. Samtidigt har Abundance Salaou, Ben Engdahl, Sigge Jansson, Kalipha Jawla och Jaheem Burke lånats in. Wilhelm Nilsson och Wiggo Hjort har även skrivit på för klubben.

LÄS MER:Utsikten knep en pinne i Borlänge – höll nollan mot Brage

LÄS MER:Hosam Aiesh lämnar IFK Göteborg

ANNONS