Axel Henriksson efter förlusten mot Sirius: ”Juniormisstag”

Efter att Henrik Castegren gett Sirius ledningen i första halvlek och Gais senare kvitterat, gjorde Uppsalalaget både ett och två mål och vann med 3–1 efter en dramatisk avslutning.
Samtidigt fick Gais två spelare avstängda.
– Det beteendet måste jag ändra på, säger Gais Axel Henriksson efter matchen.

ANNONS
|

I inledningen pressade Gais högt och Sirius försökte spela sig igenom, men tappade bollen flera gånger.

Trots det var det Sirius som satte första målet.

Med dryga fem minuter kvar av första halvlek kom Henrik Castegren, som spelade vidare efter att ha haft ont, högst och nickade in ledningsmålet via ribban på en hörna.

– Jag gjorde några riktiga juniormisstag, då jag tog ett gult kort i början för att jag var sen in, och sedan tappade jag markering på deras mål. Jag hade också några riktigt bra aktioner, och det var också lite så det var för oss som lag, sa Axel Henriksson om första halvlek till Max i halvtid.

ANNONS

Målskytten kritisk: ”Det är piss”

Den första halvleken präglades av tuffa närkamper och slarvigt spel, där både Amin Boudri och Axel Henriksson fick varsitt gult kort och är därmed avstängda i nästa match.

Gais-mittfältaren Henriksson var besviken över sin egen insats även efter matchen:

– Jag gör ett dåligt försvarsspel som påverkar min match negativt. Jag är en aggressiv spelare, och då kan jag inte dra på mig såna dumma gula kort tidigt i matchen, det är för dåligt av mig. Det beteendet måste jag ändra på. Det var dumt, det måste jag jobba med och nu är jag avstängd, säger Henriksson om situationen som gör att han är avstängd mot AIK.

– Det spelar inte så stor roll vilken match det är. Om det hade varit IFK Göteborg hade det betytt lite extra, men det suger oavsett att vara avstängd. Det är piss.

Sirius Dennis Widgren var inte nöjd med Axel Henrikssons sena tackling.
Sirius Dennis Widgren var inte nöjd med Axel Henrikssons sena tackling. Bild: TOBIAS STERNER

Sirius vände ännu en gång

Den andra halvleken var inte många minuter gammal när just Henriksson kvitterade när han kom upp och fick huvudet på bollen på en hörna, likt Sirius mål i första halvlek.

Men det skulle bara dröja fyra minuter förrän Sirius var i ledning igen.

Det var Melker Heier, efter en fin dribblingsaktion, som smällde in bollen efter en snabb vändning från egen planhalva och satte kvitteringen till 2–1 till Sirius.

ANNONS

Och hemmalaget skulle utöka ytterligare.

Gais tryckte på för en kvittering och var nära efter flera farliga skott i slutet av matchen, men kunde inte få till något tillräckligt bra läge och det skulle Sirius utnyttja. På tilläggstid kontrade Sirius och anfallaren Yousef Salech blev frispelad strax framför mål och la enkelt in 3–1, vilket även skulle bli slutresultatet.

– Vi är starka tills de gör sitt andra mål, det var lite konstigt att vi låg under då. Efter det har vi vår stora svacka i matchen, vi blir nog stressade och tagna. När det går upp till åttionde minuten börjar vi skärpa till oss lite och skapar chanser, men får inte in bollen och då gör de mål i stället, säger Gais tränare Fredrik Holmberg efter matchen.

Tungt för Gais där dessutom både Anes Cardaklija och Robin Frej tvingades utgå med befarade huvudskador i andra halvlek.

Gais möter AIK på Gamla Ullevi i nästa match.

Så startade Gais (4–3–3):

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Anes Cardaklija, Robin Frej – Amin Boudri, Filip Gustafsson, Axel Henriksson – Mervan Celik, Alexander Ahl Holmström, Gustav Lundgren.

LÄS MER:Mjällby vann toppmötet: "Nu lever vi"

LÄS MER:Supportern lämnar Gais efter 48 år – biljettsystemet inte anpassat för synskadade

LÄS MER:Dubbla avstängningar i Gais – som inte låter sig rubbas

ANNONS