AZ-tränarens svar på Zenelis utspel: ”Inte deras bästa match”

AZ har visat storform inför matchen mot Elfsborg och slog Heerenveen med 9–1 häromsistens.
Men Elfsborgs Arber Zeneli tyckte snarare det berodde på Heerenveens dåliga försvar.
På tisdagens presskonferens fick han visst medhåll av AZ-tränaren Maarten Martens.
– Det är klart att det inte var deras bästa match.

ANNONS
|

Det var efter söndagens match mot Hammarby som GP frågade Arber Zeneli om inte AZ:s fullständiga överkörning av Heerenveen skrämde slag på Elfsborg.

Det var tydligt att Zeneli tittat på matchen. Han ska inte bara möta AZ på onsdagen, han har också spelat i Hereenveen.

Han vill gärna nyansera AZ:s offensiva insats. I stället ställer han sig frågande till Heerenveens försvar. Öppna spjäll, går det att tolka som.

– Om du tittar på AZ:s mål mot Heerenveen. Det är en passning bara, sen är det helt fritt. Det är inte det sättet vi försvarar oss på. Vi har vårt sätt och det kommer bli bra i slutändan. Jag tror absolut att vi kommer kunna skaka om AZ på ett positivt sätt för oss. Jag tror inte de kommer räkna ut oss heller.

ANNONS

”De gjorde några misstag och vi straffade dem”

Att göra nio mål på en skaplig motståndare i Europas sjätte bästa liga är ändå imponerande, även om den holländska fotbollen knappast är känd för ramstarkt försvar och defensiv organisation.

AZ:s belgiske tränare Maarten Martens ger Arber Zeneli visst medhåll.

– Vi vann förstås på grund av våra kvaliteter, men det är klart att det inte var Heerenveens bästa match, speciellt inte i andra halvlek. Men man ska komma ihåg att det bara stod 2–1 i paus. Vi visste vad de skulle göra i uppbyggnadsspelet och vi pressade dem högt. De gjorde några misstag och vi straffade dem i andra halvlek, säger Maarten Martens.

Förnekar underskattning totalt

Han fick sällskap på podiet av tillfällige lagkaptenen Jordy Clasie, 33, med förflutet i Southampton bland annat. AZ ligger tvåa i ligan, har 16–2 i målskillnad efter de första sex matcherna, samtidigt som Elfsborg är det lägst rankade laget i hela Europa League. Trots det finns ingen risk för underskattning, menar Clasie.

– Absolut inte. Vi kommer aldrig att underskatta en motståndare, speciellt inte på europeisk nivå. Vi tar alla motståndare på största allvar och förbereder oss som vi gör inför alla matcher. Det kommer vi göra den här gången också. Vi måste vara hundra procent fokuserade, säger mittfältaren.

ANNONS

En nederländsk journalist frågade Clasie om han ringt sin förre lagkamrat, och tillika ex-elfsborgaren Jesper Karlsson, numera i Bologna, för tips.

– Nej, jag har inte pratat med någon om Elfsborg. Våra tränare informerar oss om motståndarna. Vi spelare fokuserar inte så mycket på det, säger han.

”Anfallare med bra fart”

Maarten Martens och hans tränarstab har sett Elfsborgs tre, fyra senaste matcher. En av dem sågs på plats av en assisterande. Han lyfter fram två kvaliteter han identifierat, efter att ha fått frågan om han ser något enskilt hot i det svenska laget.

– Jag gillar inte att prata om individuella spelare i motståndarlaget. Men vi vet att de har kvaliteter. De är välorganiserade och har anfallare med bra fart. Jag vill inte säga en enskild spelare i deras lag. Det är inte så vi ser på motståndare.

LÄS MER:Fem punkter efter Elfsborgs kryss mot Hammarby

LÄS MER:Ilsket i Elfsborg efter krysset mot Hammarby

LÄS MER:Zeneli talar ut om petningarna: ”Har blivit tvärtom”

ANNONS