Blåvitt vann efter sent mål – stor glädje på Gamla Ullevi

Gustaf Norlin förlöste Gamla Ullevi med matchens enda mål i slutminuterna mot Mjällby.
När bollen gick in satt utbytte Linus Carlstrand på toaletten.
– Jag hade så jävla ont i magen. Jag fick rusa ut när jag såg målet på telefonen, säger han.

ANNONS
|

Carlstrand hade en boll i nät i andra halvlek men blev avvinkad för offside. Lite senare blev han utbytt, och hade lite ont i magen.

– Jag satt och kollade på matchen i telefonen. Jag hörde inte jublet men sprang ut när jag såg Gustafs mål. Magen mår bra nu. Den blev bättre av att vi vann, skrattar han.

Matchhjälten Norlin, som snyggt nickade in bollen i nät varpå Gamla Ullevi exploderade, skrattar när han får höra om Carlstrands bravader.

– Det låter som en tonåring, och det är precis det han är. Det kanske var det vinnande konceptet, att han sitter och skiter när bollen går i nät. Jag får ta det med Linus, vi kanske kan koka ihop en deal där.

ANNONS

”En del frustration och ilska som kom ut på samma gång”

27-årige Norlin, som mest har gjort ströinhopp sedan han startade de två första matcherna den här säsongen, beskriver känslan att avgöra sent:

– Det är alltid magiskt att göra mål för Blåvitt, framför allt när vi spelar framför Kommandobryggan. Jag fick kontakt med Kolbeinn ganska tidigt, vi har jobbat på det här mönstret på träningarna. Det är kul när saker man har tränat på bär frukt, säger han.

För Norlin blev målet kanske extra förlösande. Han har haft en tung vår och fått lite speltid.

– En del frustration och ilska som kom ut på samma gång, säger han och sågar sin insats i övrigt:

– I ärlighetens namn var jag riktigt dålig i dag, men när man gör mål kommer man väl undan lite.

”En klassisk 0–0-match”

1–0-resultatet innebär att Blåvitt lämnar den åtta matcher långa segerlösa sviten på Gamla Ullevi bakom sig. Dessutom kliver de ovanför kvalsträcket.

– Det är en jävla massa känslor, men mest glädje ändå. Det var en klassisk 0–0-match med mycket kamp och ganska dålig kvalitet. Skönt att det väger över för oss, säger Gustaf Norlin.

Den första halvleken den här varma tisdagskvällen var verkligen inget att skriva hem om. Blåvitt hade hyfsat tryck i spelet de första minuterna, men efter en knapp kvart blev det mycket avblåsningar, avbrott och tidsdödande fasta situationer. Det gjorde att tempot och även passningsspelet gick ner betänkligt.

ANNONS

Felpassningar och lågt tempo

Halvleken präglades av felpassningar, tilltrasslade situationer och mängder av frisparkar. Mjällby fick, till skillnad från Blåvitt, fram några kombinationer ibland, men det ledde aldrig till något.

Det mest dramatiska som hände i första halvlek var när Mjällbys Elliot Stroud kom sent in på Blåvitt-målvakten Elis Bishesari. Domare Glenn Nyberg blåste inte ens frispark, till den stora Gamla Ullevipublikens stora frustration.

Nästan lika frustrerat blev det när Silas Nwankwo stämplade Gustav Svensson på foten. Då blev dock Mjällbyspelaren varnad. I paus tyckte experterna Emelie Zaar Ölander och Pär Hansson att det hade kunnat vara rött.

Bortdömda målet gav en del energi

Till den andra halvleken kom Blåvitt ut lite starkare och efter drygt tio minuter hamnade alltså den första bollen i nät. Carlstrands nickmål blev dock avvinkat för offside. Tv-bilderna visade senare att det var på gränsen, men ändå korrekt.

Det bortdömda målet blev inget slag i ansiktet på göteborgarna, tvärtom. Nu visades ny energi och högt, framgångsrikt presspel. Det ledde också till några målchanser. Paulos Abraham hade ett läge men Törnqvist räddade, precis som när Gustav Svensson avslutade från nära håll.

Galet jubel när Norlin avgjorde

Tempot gick upp och ner, och Blåvitt hade mest boll, men hade svårt att få till några längre anfall.

Men så, i 89:e minuten, kom avgörandet och Gamla Ullevi fullständigt exploderade. Blåvitt hade därmed vunnit igen efter tre raka utan seger. Efter tio omgångar ligger de på tolfte plats i tabellen.

ANNONS

Ingen skitsak, direkt.

Så startade IFK Göteborg (4–3–3):

Elis Bishesari – Thomas Santos, Gustav Svensson, Adam Carlén, Sebastian Ohlsson – Malick Yalcouyé, Kolbeinn Thordarson, Lucas Kåhed – Oscar Pettersson, Linus Carlstrand, Paulos Abraham

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

LÄS MER:IFK Göteborgs svar på skadekaoset – lägger locket på

LÄS MER:IFK Göteborgs nya matchtröja: ”Det är en unik möjlighet”

ANNONS