Elfsborg vände och vann i slutet mot Häcken: ”Mycket känslor”

Elfsborg vände och vann i slutminuterna mot Häcken, i en match som slutade 5–3.
Efteråt passade Elfsborgs lagkapten på att trycka till motståndarna ytterligare.
– Vi vet om att de inte gillar att smälla på och vill spela sin tiki-taka-fotboll och lalla runt, säger Sebastian Holmén efter matchen.

|

Häcken tog emot Elfsborg på Bravida Arena under söndagen i en fartfylld match.

Efter en svängig kamp innehållandes det mesta lyckades Elfsborg göra tre mål i slutminuterna och vann därmed matchen mot Häcken med 5–3.

Per Frick var en av spelarna som gjorde mål på övertid. Efter matchen är han glad.

– Det är otroligt skönt. Det var en speciell match med mycket situationer. Mycket känslor redan i första halvlek, men så brukar det vara, säger Elfsborgsveteranen.

Efter slutsignal var han framme och firade med klacken. Då uppstod det dock en liten förvirring när han hamnade framför ett gäng – som han felaktigt trodde var lagets supportrar.

– Haha, det var jättemånga gula där. Jag trodde det var ett Elfsborgslag, men det visade sig att det bara var ett gult lag som spelade Gothia Cup. De pratade inte svenska. Då hade man gått dit och trott något helt annat, säger han och fortsätter:

– Men de verkade tycka det var bra underhållning. De sa att det var roligare än EM.

Båda lagen levde upp

Häcken startade matchen intensivt och tryckte på direkt. Det tog drygt fem minuter för Elfsborg att matcha tempot och bli lika farliga.

Matchbilden var underhållande och kunde svänga åt vilket håll som helst.

Då svängde den, först, åt hemmalagets håll. För i den 22:e minuten gjorde Simon Gustafson 1–0 till Häcken, efter att ha tagit tillvara på Romeo Amanes retur.

Bara en minuter efter målet var Mikkel Rygaard nära att utöka ledningen efter ett farligt anfall – men i stället var det Elfsborg som kvitterade tätt därefter. Sebastian Holmén nådde högst på en hörna och nickade in 1–1.

På övertid i den första halvleken gjorde Häcken 2–1 – återigen på en retur. Den här gången var det Valgeir Fridriksson som satte in den i mål efter att Isak Pettersson tidigare räddat Even Hovlands avslut.

Heta känslor präglade första halvlek.
Heta känslor präglade första halvlek. Bild: CARL SANDIN

Kaptenen om Häcken: ”De vill lalla runt”

I slutminuterna av halvleken tände det även till flera gånger mellan lagen.

Simon Gustafson blev irriterad efter en hård satsning från Gustav Henriksson, vilket slutade med gnabb på mittplan. Några minuter senare gjorde Camil Jebara en eftersläng på Zeidane Inoussa som fick hela Häckenbänken att ställa sig upp i frustration. I den tredje situationen hettade det till mellan Mikkel Rygaard och Niklas Hult efter en knuff av Häckenspelaren.

Från de situationerna delades varningar ut till Gustafson, Henriksson, Jebara, Rygaard och Hult.

Men Elfsborgs kapten håller inte med om att det var en hätsk match.

– Det vet jag inte om jag tycker det var, vi vet om att de inte gillar att smälla på och vill gärna spela sin tiki-taka-fotboll och lalla runt lite, säger Elfsborgs Sebastian Holmén efter matchen.

Elfsborg vände i slutet

Bara tre minuter in i andra halvlek kvitterade Elfsborg, igen.

Även detta målet kom efter en hörna, där Terry Yegbe dundrade in bollen till 2–2.

Matchbilden fortsatte att gunga fram och tillbaka. I den 66:e minuten tog Häcken tillbaka ledningen genom ett klassmål från Ali Youssef.

Efter ledningsmålet hade båda lagen sina lägen. Men i slutminuterna bjöd Elfsborg på show, minst sagt.

Elfsborg gjorde en galen vändning och gjorde tre mål på bara några minuter. Målen gjordes av Terry Yegbe, Arber Zeneli och Per Frick.

Den dramatiska matchen på Bravida Arena slutade därmed 5–3 till Elfsborg.

Vad är det som gör att ni lyckas vända på slutet?

– Det är ingen som slutar tro på det, Oscar (Hiljemark) går ut med olika direktiv i i andra halvlek som gör skillnad. Vi är vassa framför mål och är hungrigare än dem, säger Sebastian Holmén.

Häcken möter Värnamo på bortaplan i nästa match. För Elfsborgs del väntar Mjällby på hemmaplan.

Så startade Häcken och Elfsborg:

Häcken: Andreas Linde – Valgeir Fridriksson, Even Hovland, Marius Lode, Adam Lundkvist – Mikkel Rygaard, Simon Gustafson, Romeo Amane – Amor Layouni, Ali Youssef, Zeidane Inoussa.

Elfsborg: Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Rami Kaib, Besfort Zeneli, Timothy Ouma, Niklas Hult – Eggert Gudmundsson, Michael Baidoo, Camil Jebara.