Saudiska klubbar uppges jaga Even Hovland: ”Bara ett rykte”

Häcken möter Elfsborg i ett glödhett möte i allsvenskan.
Samtidigt ryktas nyckelspelaren Even Hovland lämna Häcken för Saudiarabien.
– Det är bara ett rykte som spridits, säger norrmannen.

ANNONS

Even Hovland har varit en viktig pusselbit i BK Häcken de senaste säsongerna sedan han anslöt från Rosenborg vintern 2022.

35-åringen sitter på ett utgående kontrakt och kan lämna gratis i vinter, och enligt Sportbladet finns det intresse från Saudiarabien för mittbacken.

Nu uttalar han sig om ryktena:

– Det finns inte mycket att säga om det, det är bara ett rykte som spridits annars är det inget, säger Hovland.

Det är dock oklart hur konkret intresset är.

– Nej, det vet jag ingenting om. Om det skulle dyka upp får jag ta det då. Men som det ser ut nu stannar jag, det är planen och mitt fokus just nu.

ANNONS
Even Hovland och Marius Lode har agerat mittbackspar i Häcken under våren.
Even Hovland och Marius Lode har agerat mittbackspar i Häcken under våren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Norrmannen väntas starta tillsammans med landsmannen Marius Lode på mittbacken mot Elfsborg, och läget i truppen ser bra ut, berättar tränare Pål Arne ”Paco” Johansen.

– Vi är redo att utmana Elfsborg. De har sett bra ut efter uppehållet med en ny tränare, spelstil och det är mycket nytt i Borås. Det blir en tuff motståndare, säger tränare ”Paco” Johansen.

Han beskriver matchen som en värdemätare, och säger att de är i god form inför matchen med i princip alla tillbaka i truppen, däribland anfallaren Srdjan Hrstic.

– Jag vet att vi vann båda matcherna ifjol, det är ett bra lag. Vi måste göra mycket rätt för att slå dem, men vi är i bra form, säger han.

Elfsborg har vunnit sina två senaste matcher med tre mål, samtidigt som de inte släppt in ett enda – en utmaning som Häcken ser fram emot.

– Vi vinner matcher på liknande sätt, vårt dna är tydligt, vi ska dominera matcherna och är effektiva när vi får chanser. Vi måste jobba med försvarsspelet och göra det ännu bättre. Det är en stor uppgift att göra mål på dem och samtidigt hålla nollan.

Amor Layouni var segerkreatör i förra mötet med Elfsborg.
Amor Layouni var segerkreatör i förra mötet med Elfsborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tongivande förra mötet

Amor Layouni var tongivande mot Elfsborg i förra mötet, som var hans tredje match i Häcken sedan han anlände förra sommaren, och gjorde ett viktigt mål när matchen vägde fram och tillbaka när Ibrahim Sadiq tog ett rött kort.

ANNONS

31-åringen har därför goda minnen från mötena med Boråslaget.

– Vi är redo, senast spelade vi hemma när jag var med. Det var mycket yta för mig att löpa på, vi hade också fått ett rött kort, det passar mig när jag får springa över stora ytor, säger Layouni.

På frågan varför Häcken kommer att vinna svarar han kort:

– För att vi är ett bättre lag än dem.

Häcken möter Elfsborg på söndag eftermiddag.

Matchguide: Häcken – Elfsborg

Vad: Omgång 15 i allsvenskan

Var: Bravida Arena

När: Söndag, avspark 16:30

Tv/stream: Discovery+, Max och TV4 Play

Det gäller: I Häckens första hemmamatch efter sommaruppehållet ställs de mot ett Elfsborg som är i god form. Det är första gången lagen möts i allsvenskan för i år, förra året vann Häcken båda mötena. Boråslaget kommer från en dominant insats i Europa League-kvalet i torsdags, där de vann med 3-0 mot Pafos.

Läget i lagen: Förutom Sigge Jansson, som gjorde rehab vid sidan av laget, är alla spelare tillgängliga i Häcken. Srdjan Hrstic, som var sjuk förra matchen, och även Jacob Barret Laursen, som var skadad, tränade med laget och är spelklara.

Elfsborg ser också ut att ha hela truppen tillgänglig efter den tunga segern i torsdags.

LÄS MER:Elfsborg vann övertygande – efter brödernas samarbete: ”Alltid varit drömmen”

LÄS MER:Häckens lättnad: Avgjorde mot Västerås i slutminuterna

ANNONS