Förre Sheffield United-spelaren Maddy Cusacks död utreds

Fotbollsspelaren Maddy Cusack dog i höstas.
Nu meddelar familjen att 27-åringens förra Sheffield United klubb gått med på att genomföra en extern utredning av hennes död.

ANNONS

De går ut med beskedet via den stiftelse – Maddy Cusack Foundation – som de upprättat i hennes namn.

”Det är ingen hemlighet, och borde inte vara det, att Sheffield United har gått med på, efter familjens önskemål, att genomföra en grundlig extern utredning av händelserna som familjen tror bidrog starkt till hennes bortgång vid den ringa åldern av 27 år”, skriver de på Facebook.

”Hade allt att leva för”

Familjen skriver vidare om Cusacks sista tid i livet. Enligt dem bröts hon ned långsamt under månaderna som föranledde hennes död.

”De som kände Maddy är väl medvetna om att hon inte hade några långvariga psykiska problem eller besvär. Inte för att det skulle vara någonting att skämmas för om så var fallet, men så var det inte. De som inte kände henne behöver känna till det”, skriver de och fortsätter:

ANNONS

"Maddy var en lycklig, sorglös tjej med allt att leva för".

Inga brottsmisstankar

Cusack var vicekapten i Sheffield United och blev den första någonsin att spela över 100 matcher klubbens damlag. När nyheten, i september, kom om att hon dött chockade det därför hela fotbollsfamiljen.

”Sheffield United är förkrossade”, skrev klubben på sin hemsida.

Polisen meddelade tidigt att det inte fanns några brottsmisstankar kopplat till hennes död.

LÄS MER:Maddy Cusack död – 27 år gammal

ANNONS