Fotbollsvärldens hälsningar till Sven-Göran Eriksson: ”Ciao Sven”

Sven-Göran Eriksson avled under måndagsmorgonen. Strax efter att dödsbeskedet offentliggjordes publicerades meddelanden från hela världen. Här publicerar vi ett urval.
– Jag slogs alltid av hans karisma och passion för sporten, skriver Prins William på X.

ANNONS
|

IFK Göteborg var snabbt ute och hyllade tränarlegendaren.

Den portugisiska klubben Benfica skriver: ”Det är med djup sorg som Benfica sörjer Sven-Göran Erikssons bortgång, 76 år gammal. Vila i frid.” Även Liverpool, Sampdoria, Lazio och Roma publicerade hyllningar.

”Våra tankar går till hans familj i denna smärtsamma stund.” Skriver Roma.

”Tack för allt du har gjort för oss” skriver Lazio.

”Vila i frid Sven-Göran Eriksson” skriver Liverpool.

Sampdoria skrädde inte orden i sin hyllning men skriver: ”Ciao Sven”.

Prins William publicerade ett inlägg på plattformen X där han inte bara hyllar Svennis utan också hans personlighet.

ANNONS

Engelska fotbollsstjärnorna: ”Tack Sven”

Sven-Göran Eriksson tränade det engelska landslaget mellan 2001–2006. Under den perioden spelade några av Englands största stjärnor i modern tid. Manchester United-stjärnan Paul Scholes, Liverpool-ikonen Steven Gerrard, anfallsstjärnan Wayne Rooney, mittbacksgeneralen Rio Ferdinand och Phil Neville delade alla meddelanden på sociala medier. Även Theo Walcott, som Svennis fick kritik för att han tog med till VM 2006, tackade Sven-Göran Eriksson.

Engelska landslaget: ”Kommer vara saknad”

Det var inte bara hyllningar från klubbar och kungligheter som publicerades på sociala medier. La Gazetta dello Sport i Italien, brittiska The Guardian och spanska Marca är bara några av tidningarna som skriver om Sven-Göran Eriksson.

Engelska landslaget skriver på X att deras tidigare tränare kommer att vara saknad. Även Storbritanniens Keir Starmer skriver på X att ”Han kommer bli ihågkommen för hans otroliga bidrag till engelsk fotboll som har gett så många glädje genom åren”.

Landslaget meddelar även att Sven-Göran Eriksson kommer att hyllas när England möter Finland på Wembley stadium den 10 september.

Svenska fotbollsförbundet skrev på X:

”Svennis har med sina enastående tränarframgångar i flera decennier inspirerat ledare inom svensk fotboll, och hans inflytande sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.”

David Beckham, som var den stora stjärnan i England, har även han nu lagt ut en hyllning på Instagram om deras sista möte.

ANNONS

”Vi skrattade, vi grät och vi visste att vi sa farväl”, skriver han bland annat.

Han fortsätter sen:

”Sven, tack för att du allitd varit den du är, passionerad, omtänksam, lugn och en riktig gentleman... Jag är dig evigt tacksam för att du gjorde mig till din kapten men jag kommer förevigt ha de sista minnena från den här dagen med dig och din familj”.

Han avslutar meddelandet med ”Svennis” sista ord till Beckham:

”Det kommer att bli okej”, skriver han.

LÄS MER:Barnens hyllning till pappa Sven-Göran Eriksson

LÄS MER:Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är död

ANNONS