Johan Eriksson och Lina Eriksson, barn till Sven-Göran Eriksson. Arkivbild.
Johan Eriksson och Lina Eriksson, barn till Sven-Göran Eriksson. Arkivbild. Bild: Karin Törnblom/TT

Barnens hyllning till pappa Sven-Göran Eriksson

Sven-Göran Eriksson gick under måndagen bort 76 år gammal. Nu skriver hans barn, Lina och Johan Eriksson, om sin pappa i ett öppet brev.
”Vi hoppas att ni kommer att minnas pappa som den positiva och modiga människa han alltid var både offentligt och hemma hos oss”, skriver de.

ANNONS
|

Under måndagen gick Sveriges störste fotbollstränare Sven-Göran Eriksson bort 76 år gammal. Han dog omgiven av sin familj hemma i Björkefors utanför Sunne i Värmland, meddelar hans barn Lina och Johan Eriksson. Nu har de skrivit ett öppet brev om sin pappa.

”Han har under en längre tid med ett positivt sinne och stort mod kämpat med sin sjukdom men nu tog det slut”, skriver de.

Berättar om hyllningarna

De skriver i brevet om reaktionerna efter att Sven-Göran Eriksson i början av året berättade om att han hade cancer och de hyllningar han fick av hela fotbollsvärlden.

”De delade sin kärlek till fotbollen och till pappa. Det var oförglömligt för både honom och oss. Han uttryckte sin uppskattning och glädje och konstaterade att så fina ord brukar man uttala först när någon har dött”, skriver de.

ANNONS

De beskriver att de delat den tacksamhet för alla fina möten, positiva minnen och stödet under hans sjukdom.

Sven-Göran "Svennis" Eriksson med sin partner Yaniseth Alcides (mitten) och sin dotter Lina under Idrottsgalan 2024 på Friends Arena.
Sven-Göran "Svennis" Eriksson med sin partner Yaniseth Alcides (mitten) och sin dotter Lina under Idrottsgalan 2024 på Friends Arena. Bild: Christine Olsson/TT

Så minns de sin pappa

Förutom vänner och bekanta skriver de också att deras tankar går går till Sven-Göran Eriksson, hans bror Lasse med fru Jumnong, Sven-Göran Erikssons flickvän Yaniseth och hennes son Alvides.

”Vi har inspirerats av hans livsglädje, mod och vilja att leva livet fullt ut – även i det sista. Vi hoppas att ni kommer att minnas pappa som den positiva och modiga människa han alltid var både offentligt och hemma hos oss.”

LÄS MER:Sven-Göran Eriksson är död

LÄS MER:Fotbollsvärldens hälsningar till Sven-Göran Eriksson: ”Ciao Sven”

LÄS MER:Torbjörn Nilsson om Sven-Göran Erikssons död

ANNONS