Fredrik Holmberg om att Öis hjälper Djurgården – inför mötet med Gais

Öis, där Andreas Holmberg är tränare, låter Djurgården träna och förbereda sig på Öisgården inför stockholmarnas allsvenska toppmöte med Gais, där Fredrik Holmberg är tränare.
Upplagt för familjefejd?
– Nästa gång jag ska på familjemiddag kommer jag fråga vilka som kommer med, efter det svarar jag ja eller nej om min egen medverkan, säger ”Fidde” och skrattar.

ANNONS
|

Det är tätt mellan matcherna för Gais. I onsdags var det en holmgång mot Malmö FF på Gamla Ullevi, på söndagen är det dags att ta sig an nästa storlag när Makrillarna ställs mot Djurgården på hemmaplan.

– En jättetuff utmaning igen, ett lite annorlunda lag jämfört med Malmö. Två väldigt starka lag, men Djurgården har lite mer vilja att söka ytan bakom vår backlinje. De har väldigt många bra spelare. De har allt på plats, jobbat länge med deras tränare och de har hög lägstanivå, de gör sällan dåliga matcher, säger Gais huvudtränare Fredrik Holmberg.

Ett Djurgården som så sent som i torsdags ställdes mot BK Häcken på Bravida och vann då. Därefter har stockholmarna blivit kvar i Göteborg och under vistelsen har Blåränderna genomfört två träningarna på ... Öisgården.

ANNONS

Rödblått har ställt upp och låtit Djurgården träna på anläggningen både fredag och lördag.

– Det är en trevlig klubb. Men det är ganska enkelt, man frågar och man hjälps åt. Om något lag vill vara i Stockholm på en gräsplan är vi tillmötesgående. Vi har också några spelare där i (Nicklas) Bärkroth och Pontus (Farnerud, sportchef i Öis) som är trevliga. De har varit extremt tillmötesgående, sa Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, till Fotbollskanalen efter matchen mot Häcken.

Brorsans Öis hjälper Djurgården

En krydda i historien är att Fredrik Holmbergs lillebror, Andreas Holmberg, är huvudtränare i Öis. Och även om ”Adde” inte verkar ha haft något med ”hjälpinsatsen” att göra berättar Fredrik Holmberg att han ska se över sina familjerelationer framöver.

– Nästa gång jag ska på familjemiddag kommer jag fråga vilka som kommer, så kan jag säga. Efter det svarar jag ja eller nej om min egen medverkan, säger han och skrattar.

Har du sagt något till Andreas om det?

– Han hade en gissningstävling med mig när han ringde häromdagen, ”Gissa vilka som är här och tränar i morgon”, sa han. Jag var ju helt off och gissade på en massa olika lag ... Jag hade inte en tanke på Djurgården, jag visste inte ens att de bodde kvar. Så till slut sa han ”Djurgården”. Och då var det bara ”klick”, samtalet avslutat. Haha!

ANNONS

”Fidde” tillägger mer allvarsamt:

– Nej då, det var inte så mycket mer med det. Jag har annat att fokusera och tänka på. Det är väl bra och kul för Djurgården att de får träna.

Räds inte Djurgårdsspioneri

Djurgården tränade kort efter Gais på lördagen, men Holmberg ville inte ta tillfället i akt att åka ner och titta på passet.

– Nej, nej, vi är här och fokuserar på grejerna här. Vi tänker och hoppas att det är så vi blir bättre och vinner sådana här matcher till slut. Men de hade gärna fått komma och titta på oss om de hade velat.

Du hade inte haft några problem med det?

– Nej, inte alls.

Vissa har en annan åsikt där, och är nojiga för att motståndarna ska få reda på saker och stänger träningar?

– Ja, det är upp till var och en, men det enda som det skulle kunna vara för (stänga till), som jag ser det, är fasta situationer. Annars tror jag alla lag i allsvenskan vet hur de andra lagen spelar. Vi är rätt tydliga med hur vi spelar. Sedan visst, att ta reda på vilka som startar och så där, men för vår del så roterar vi ju, som du vet, friskt. Så nej det hade inte spelat någon roll om de hade varit här. Möjligtvis att jag hade pratat lite tystare vid något tillfälle, men inget annat.

ANNONS

Matchguide: Gais–Djurgårdens IF

Vad: Allsvenskan, omgång 23

Var: Gamla Ullevi

När: Söndag, klockan 14.00

Tv/stream: Discovery+, Max, TV4 Play

Det gäller: Kryss 0–0 och en stark spelmässig insats i onsdags mot Malmö FF. Bara några dagar senare är det dags för ny toppmatch för Gais när Djurgårdens IF kommer till Gamla Ullevi.

Läget i laget: Egzon Binaku (sjuk) saknades på sista träningen inför matchen, annars var samtliga i spel. Lucas Hedlund (baksida lår) är dock inte matchaktuell. Anfallaren har drabbats av en liten bristning, han var med delar av lördagsträningen, men är inte redo för comeback. Robin Wendin Thomasson spelade inte mot MFF efter att ha fått en stämpling på foten mot Västerås. Han är med i truppen nu (precis som mot Malmö), men är osäker till spel. William Milovanovic har en lättare känning och matchades sparsamt på sista träningen. Amin Boudri är tillbaka efter att ha varit sjuk senast.

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

LÄS MER:Fem punkter efter Gais–Malmö FF

LÄS MER:Besvikelsen i Gais – trots poäng mot Malmö: ”Missnöjd”

LÄS MER:Utländsk klubb på plats – för att scouta Gais Gustav Lundgren

LÄS MER:Mervan Celiks reaktion – när han får se situationen: ”Är inte offside”

ANNONS