Frida Nordstrand har jobbat på TV4 sedan 2017.
Frida Nordstrand har jobbat på TV4 sedan 2017. Bild: EMMA WALLSKOG

Frida Nordstrand om att TV4 tappat Champions League

TV4 tappar rättigheterna till Champions League till nästa säsong.
Det betyder att Frida Nordstrand ännu en gång mister chansen att jobba med turneringen.
– Jag är ganska trött på det här för att det kostar på att flänga och jag har gjort det där så länge, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Frida Nordstrand har varit en konstant i Champions Leagues sändningar sedan 2008 och rest runt i Europas alla hörn, med det enda undantaget några år från 2017 när hon jobbade för Viasat och gick över till TV4.

Sedan kom rättigheten tillbaka och TV4 fick sända turneringen i tre säsonger.

Men till nästa säsong blir det ändring på det då kanalen förlorar rättigheterna till Viasat.

– Hur många gånger ska jag behöva säga hej då? Men det kommer inte som en överraskning förstås. Det är klart vi visste – kanske inte var den skulle landa – man är ju inte dum. Vi visste väl att vi inte skulle ha den längre. När jag lämnade Viasat tog det inte så lång tid innan den kom den tillbaka till mig. Vi fick en andra chans i livet, säger hon till Sportbladet.

ANNONS

Återvänder till Viaplay

Nordstrand försöker övertala sig själv att det ändå är bäst att hon inte har med turneringen att göra eftersom det är mycket resande, men att det är tråkigt att hon inte fick ta beslutet.

– Nu blev det nästan lite mer speciellt för nu blev det inte mitt val. Det var inte jag som lämnade den. Så försökte jag återigen komma ihåg att jag är ganska trött på det här för att det kostar på att flänga och jag har gjort det där så länge.

Till nästa säsong återvänder Champions League till Viaplay igen, som tappade det från säsongen 2021/2022 tills nu. Nordstrand menar att det ändå känns bra att den ”kommer hem” till där den har varit tidigare.

Frida Nordstrand är programledare under EM-sändningen hos TV4.
Frida Nordstrand är programledare under EM-sändningen hos TV4. Bild: EMMA WALLSKOG

43-åringen är öppen för möjligheten att återvända till Viasat, samtidigt som hon ser att hon har jobbat med Champions League för sista gången, en turnering som hon kallar för sin ”bebis”.

– Dels är det ju verkligen inte upp till mig. De har ju så jättemånga duktiga. Jag har inte ens tänkt så. Utan vet du vad jag gjorde? På finalen så såg jag till att få de bästa intervjuerna jag kunde mäkta med för att sätta ribban riktigt, riktigt högt och så tänkte jag lycka till för den som ska få ta över det här. Nu tog jag mig friheter för att jag tänkte att nu är det kanske sista gången, så då vill jag ändå sätta någon slags mark här, säger hon.

ANNONS

Totalt har det blivit tolv säsonger av Champions League-fotboll för henne.

Nordstrand är programledare för TV4-studio under fotbolls-EM i Tyskland, som fortsätter till och med den 14 juli.

LÄS MER:Ballack dömer ut Danmark i EM: "Harmlöst"

LÄS MER:Bidrog till EM-guldet – nu hoppas Hellström på OS

ANNONS