Missnöje i Gais efter krysset mot Kalmar FF: ”Vad fan hände?”

Gais lyckades inte spinna vidare på drömstarten mot Kalmar FF.
Matchen slutade 1–1 och redan i paus beskrev Axel Norén lagets insats som ”skitdålig”.
Efter matchen har han inte ändrat åsikt.
– Lite hopplös känsla, säger mittbacken.

ANNONS
|

Gais tog emot Kalmar FF på ett soligt Gamla Ullevi under lördagen, inför 6 199 åskådare.

När matchen startade fick Gais en drömstart mot tabelljumbon. Redan i den andra minuten nickade Axel Norén in bollen i mål, efter en frispark nere vid höger hörnflagga slagen av Robin Wendin Thomasson.

I första halvlek hittade Kalmar in med ett kvitteringsmål genom Jonathan Ring.

Matchen saknade till stora delar kvalitet och slutsiffrorna skrevs till 1–1.

Axel Noréns missnöje började redan i paus. I halvtidsintervjun på Max luftade han sina känslor.

– Egentligen ska ett tidigt mål ge energi och självförtroende. Men jag vet inte, det blir lite tvärtom och vi är skitdåliga. Det är en skitdålig match ... äeh fyfan, sa han och fortsatte:

ANNONS

– Det är tekniska misstag överallt och dålig energi. Det känns som en bakfylla efter att ha mött Bajen borta. Vi får se till att höja detta.

Axel Norén utvecklar missnöjet

Efter slutsignal vacklar han inte från sina ord. Mittbacken står fast vid att det var en skitmatch.

– Ja, det var skitdåligt. Man kan säga att Kalmar gjorde en helt okej match och att vi inte gjorde en så bra match. Vi gjorde det inte tillräckligt bra för att vinna en match i allsvenskan, säger Norén.

Han är besviken över att laget inte kunde få mer energi efter det tidiga ledningsmålet.

– Det är svårt att säga vad som hände. Jag vet inte varför det blev så här. Målet borde ha gett en extra boost men det blir tvärtom. Vi blir bekväma. Men det är väl fotboll ... ibland gör man en bra match och ibland gör man skit, i dag var den dagen.

Vad sa ni till varandra i paus?

– Vi sa att vi hade chans att vinna matchen och försökte tagga i gång varandra. Lite taktiska detaljer för att få i gång gruppen. Vi fick någon bra period i början där, men vi var inte tillräckligt bra.

Och vad har ni sagt till varandra efter matchen?

ANNONS

– Det har varit mest dystra miner. Det har inte varit någon som skällt på någon utan alla har insett att alla var dåliga. Lite hopplös känsla ... ”vad fan hände?” liksom. Lite så.

Vad rankar du matchen i underhållningsvärde?

– Det kan inte ha varit högt. Det är min spontana känsla. Men det blev ett mål i alla fall, annars var det inte mycket.

Har inte underskattat motståndet

Kalmar FF ligger sist i allsvenskan. Både Norén och tränaren Fredrik Holmberg tycker laget är bättre än så och är fast beslutsamma vid att den svaga prestationen inte handlar om underskattning.

– Nej, det är jag helt övertygad om. Innan matchen snackade vi om att alla lag är bra och jag tycker Kalmar har ett för bra lag för att ligga sist. Så nej, ingen underskattning, säger Norén.

Fredrik Holmberg fyller i på presskonferensen:

– Kalmar är bra och gör det svårt för oss. Det ska läggas in i min analys, säger Gais-tränaren.

Han summerar matchen:

– Vi fick en kanonstart. Vi hade hoppats på mer energi efter det. Det hade vi behövt, speciellt efter stormatchen senast och vi försökte få in mer energi och roterade i elvan. Vi visade tendenser men jag tycker inte vi gick att känna igen helt.

ANNONS

– I andra halvlek pratade vi om att komma ut på ett annat sätt, men gör det inte. Vi blir bättre efter bytena och det jämnar ut sig men vi blir inte tillräckligt bra eller effektiva. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Vi är besvikna på oss själva och får jobba vidare. Vi kan så mycket bättre och det tror jag alla kan skriva under på.

Efter denna omgången i allsvenskan är det landslagsuppehåll. Gais spelar sin nästa match den 14/9 – mot Västerås på bortaplan.

Så startade Gais mot Kalmar FF (4–3–3):

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Anes Cardaklija (85’ Filip Beckman), Robin Wendin Thomasson – Gustav Lundgren, Joackim Åberg (54’ Filip Gustafsson), William Milovanovic, Chovanie Amatkarijo (74’ Edvin Becirovic), Lucas Hedlund (54’ Alexander Ahl Holmström), Amin Boudri (54’ Jonas Lindberg).

LÄS MER:Gais nycklar – för att haka på i Europastriden

LÄS MER:Gais förbjuder nationsflaggor på läktaren

ANNONS