Gais vinner trots förändringar i backlinjen: ”En gedigen insats”

Gais vann med 2–0 mot AIK trots förändringar i backlinjen.
Med en helt ny mittbacksduo – och Filip Beckman som startdebutant visade Göteborgsklubben att de kan förändra laget – och ändå prestera.
– Det är jättestort såklart, säger Gais-spelaren Filip Beckman efter matchen.

ANNONS
|

I en match präglad av intensitet och taktiska förändringar, lyckades Gais säkra en imponerande 2–0-seger mot AIK.

Laget gick igenom en förändring i backlinjen inför mötet, med ännu en ny mittbackskonstellation. Till matchen mot AIK var Robin Frej borta på grund av hjärnskakning, samtidigt fick Anes Cardaklija också han en smäll mot huvudet mot Sirius i förra matchen och började på bänken.

Då fick Filip Beckman kliva in och göra sin allsvenska startdebut, där han spelade en avgörande roll i lagets försvar.

– Det är otroligt skönt att vinna matchen. Min första från start, så det känns extra skönt, säger Filip Beckman och tillägger att det var extra kul att få göra sin startdebut på hemmaplan:

ANNONS

– Det är jättestort såklart, att få göra den här hemma på Gamla Ullevi också är minst sagt roligt.

Det var många heta dueller mellan Gais och AIK under matchen.
Det var många heta dueller mellan Gais och AIK under matchen. Bild: NICKLAS ELMRIN

Lagkamraten Axel Norén var också nöjd med insatsen, och betonade hur laget anpassade sig till förändringarna i försvaret.

– Det känns väldigt skönt. Vi kanske inte gör vår bästa fotbollsmatch men är trygga i att ligga lågt och vi kämpar tillsammans, följer matchplanen ganska bra. En gedigen insats, säger Norén.

Vinner trots stora förändringar

Gais har haft fyra olika mittbackspar de senaste sex matcherna: Frej/Cardaklija (IF Elfsborg), Norén/Frej (BK Häcken), Norén/Frej (Halmstads BK), Norén/Cardaklija (Hammarby), Norén/Cardaklija (Sirius) och Norén/Beckman (AIK).

Trots de defensiva förändringarna är Gais fortsatt starka på hemmaplan, där de bara förlorat en gång denna säsong, och gått obesegrade sina sju senaste matcher.

– Vi var bra här hemma förra året också, det är en bra hemmaplan. Sedan har vi lite tvärtom på bortaplan som vi får ändra på nästa vecka. Men det är bra tryck här och vi trivs att spela här, säger Norén.

Norén lyfte fram betydelsen av 1-0-målet, vilket gav laget nödvändig trygghet för backlinjen trots pressen från AIK.

– Det var skönt och det kom i ett väldigt bra läge också. Vi var lite väl nedtryckta ett tag och snackade om att om vi gör 1-0 skulle vi vara ganska trygga, säger han.

ANNONS

När Norén fick frågan om AIK:s svaghet på hörnor, svarade han att laget inte hade fokuserat extra på det.

– Nej, inte mer än vanligt. Vi har jobbat på som vanligt och jag hade ingen aning om att det var så. Men det var kul att vi gjorde mål också.

Om mittbackskollegans agerande: ”Onödigt”

Under matchen var Axel Norén märkbart arg vid två tillfällen, en gång på Beckman när han drabbades av kramp och en gång vid båset.

– Beckman blev jag lite lack på, få kramp och ta in medicinare då får vi ta ut honom. Jag tyckte det var lite onödigt så det får han ta på sig när det är tre minuter kvar, då får han stå upp, men vi har snackat om det och det är lugnt, säger Norén och fortsatte varför han var arg andra gången:

– Det andra var över att vi inte hade någon vattenflaska vid målet. Det var lite småsaker, men sånt som ändå ska vara ordentligt tycker jag.

Beckman svarade på Noréns pik om krampen.

– Haha, jag hade ont på flera ställen och jag visste inte att vi hade använt alla byten. Haha, men det blev bra ändå. Jag köper hans utskällning där, det är bara att ta den, säger Beckman.

ANNONS

LÄS MER:Gais vann mot AIK – efter anfallarens nickmål: ”Gäller att hamna rätt i Fidde-rouletten”

LÄS MER:Se höjdpunkterna från Gais seger mot AIK

ANNONS