Gais vann mot AIK – efter anfallarens nickmål

Gais vann mot AIK efter en het och intensiv match.
Trots flera chanser från gästerna slutade matchen i vinst för Gais, som höll emot och vann rättvist med 2-0.
– Det var en väldigt jämn match och vi är väldigt glada att vinna igen, säger Gais tränare Fredrik Holmberg efter matchen.

ANNONS
|

AIK började matchen med fullt blås och pressade högt, och Gais fick knappt andas de första femton minuterna av matchen.

Matchens första heta målchans skapade Anton Salétros i den 14:e minuten, men skottet gick precis att Mergim Krasniqi kunde rädda ut till en AIK-hörna. Det var en hörna som Alexander Milosevic nådde högst på, men nickade och över mål.

Men det skulle vara Gais som skulle ta ledningen.

August Wängberg skott på högerkanten strax utanför straffområdet, som AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt tippade ut till hörna, visade sig vara guld värd.

Gais tog ledningen innan halvtid

För i den 40:e minuten på den hörnan kom Gais försvarare Axel Norén högst vid bakre stolpen och nickade in ledningsmålet via stolpen.

ANNONS

Den andra halvleken var inte sämre och präglades av både hård kamp och ett intensivt spel lik den första. Gais kom ut direkt och försökte ta tag i taktpinnen, samtidigt var AIK för slarviga när de hade chansen.

AIK försökte komma in i matchen igen. På en hörnvariant, som nästan gick vägen, spelade Anton Salétros till Mads Thychosen lite utanför straffområdet men som inte blev något av.

Matchen var därefter jämn och spelet gick fram och tillbaka, AIK var på jakt efter en kvittering.

Tryckte på för en kvittering – då utökade Gais

Men i stället skulle Gais utöka genom inbytte Alexander Ahl Holmström som slet sig fri och nickade in bollen i mål efter ett fint inlägg av Gustav Lundgren till 2-0.

– Han (Gustav Lundgren) är en klasspelare, jag sa det till honom innan att det fanns en yta mellan mittbackarna. Det var bara blunda och nicka så gick den in, säger Ahl Holmström om spelarnas samarbete.

AIK tryckte därefter på ännu mer för en forcering och ett mål, men hemmalaget höll emot och det skulle bli slutresultatet i matchen.

– De kom först ut starka, vann mycket boll och fick tryck på oss. De gjorde många bra saker, samtidigt var vi trötta och tog inga bra beslut. Men andra halvlek kom vi ut med bättre attityd, lite lik den mot Hammarby. Det var en väldigt jämn match och vi är väldigt glada att vinna igen, säger Gais tränare Fredrik Holmberg om matchen.

ANNONS

Målskytten: ”Ett ställningskrig”

Alexander Ahl Holmström, som satte spiken i kistan med matchens andra mål, var inne på samma spår.

– Första halvlek är ett ställningskrig, men vi får in ett mål vilket är viktigt. Andra halvlek är bra, har hyfsad kontroll och vinner välförtjänt, säger anfallaren och fortsätter om hur han ser på att vara inhoppare:

– Det gäller att hamna rätt i ”Fidde-rouletten”, jag hoppas starta men bidrar med det vi kan göra från bänken.

Gais är med vinsten mot AIK därmed obesegrade i sju raka hemmamatcher på Gamla Ullevi.

– På något sätt får vi mer energi när vi spelar här för det är mer gaisare, vi är starka här. Men på andra sätt behöver vi förbättra vårt bortaspel, säger Holmberg om hemmasviten.

LÄS MER:Hjärnskakningarna öppnar upp det för Filip Beckman – kan starta mot AIK

LÄS MER:Axel Henriksson efter förlusten mot Sirius: ”Juniormisstag”

ANNONS