Häckens tränare Mak Lind var inte helt nöjd trots överkörningen.
Häckens tränare Mak Lind var inte helt nöjd trots överkörningen. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Häcken körde över Trelleborg med stora siffror: ”Inte helt nöjda”

Häcken körde fullkomligt över Trelleborg.
Hisingslaget spelade med hög intensitet, öste på framåt och vann till slut med 7-0 med bud på fler mål.
Trots det var tränaren inte helt nöjd efter matchen.
– Vi är inte nöjda med säsongen, säger Häckens tränare Mak Lind.

|

Häcken började matchen i en rasande fart.

Redan i den första minuten hade Hisingslaget ett jätteläge att ta ledningen, men skottet gick strax utanför.

Men det skulle inte dröja särskilt länge tills ledningsmålet skulle komma.

I den fjärde minuten dribblade Alice Bergström sig in i straffområdet och testade skott med sin vänsterfot som målvakten lämnade till retur, som gick till Johanna Fossdalsa Sørensen som påpassligt la in den. Ledning Häcken tidigt i matchen.

Hisingslaget trummade på

Rosa Kafaji utökade därefter ledningen när hon i den 16:e minuten provade ett distansskott med vänsterfoten och tryckte in den vid bortre stolpen, otagbart för målvakten.

Och ännu fler mål skulle trilla in i första halvlek när Häcken visade att de kunde göra mål på flera olika sätt.

Felicia Schröder, som visat framfötterna under våren och blivit uttagen i landslaget, sprang bakom försvaret och fick friläge. Hon dribblade sedan höger, lurade målvakten och satte in den i öppet mål. Häcken ledde därmed med tre mål redan i halvtid.

– Det hade kunnat bli fler mål för mig, men jag är nöjd med min prestation, säger 17-åringen och fortsatte om glädjen att bli uttagen i landslaget:

– Det ska bli jättekul att spela i landslaget nu, det är lite nervöst, men det ska bli kul att komma dit och träffa nya människor.

Felicia Schröder jublar efter att ha gjort mål på straff.
Felicia Schröder jublar efter att ha gjort mål på straff. Bild: CARL SANDIN

Talangen blev tvåmålsskytt

Den andra halvleken skulle bli lik den första där Häcken dominerade fullständigt, och rullade boll på både egen och motståndarnas planhalva.

I den 81:e minuten skulle inhopparen Ruby Grant, likt Kafajis mål, snyggt sätta den på distans hon också. Men det skulle inte bli det sista för kvällen när Häcken trummade på ytterligare.

För hemmalaget fick straff efter att det tagit på en Trelleborgsspelares hand. Schröder klev fram och satte den komfortabelt till höger om målvakten, sitt andra mål för kvällen, och satte därmed slutresultatet till 7-0.

Vinsten gör att Häcken går in i sommaruppehållet på andraplats i tabellen i damallsvenskan, med nio poäng bakom ledande Rosengård.

– Om det hade varit en vanlig säsong hade det varit väldigt tajt i toppen. Nu har det varit ett lag som varit omänskliga i hur de vunnit sina matcher, eftersom Rosengård gått bra känner vi att vi inte gått bra, vi är inte nöjda, säger Häckens tränare Mak Lind om vårsäsongen.

Nästa match blir mot Hammarby den 21 augusti.