Häckens avgörande nyckel för ny höst i Champions League

Tro, positiva känslor och obefintlig press.
Det är tre saker som talar för ny Häcken-seger mot Arsenal.
Nu pekar tränaren Mak Lind ut en fjärde nyckel, som blir avgörande.
– Om vi tappar det så kommer vi tappa bort oss själva, säger han inför playoffen.

ANNONS
|

Häcken besegrade Arsenal med 1–0 i det första playoffmötet till Champions League.

Under torsdagskvällen spelas returen på Meadow Park – där det ska avgöras vilket av lagen som kniper gruppspelsplatsen.

Inför matchen är Häcken positiva.

– Vi gjorde en otroligt stark insats senast. Arbetskapaciteten var enorm och taktiskt var vi så smarta och stängde ner och gjorde dom ofarliga, säger tränaren Mak Lind och fortsätter:

– Känslan är att det finns väldigt mycket tro på det vi ska göra, men att det också kommer krävas en prestation som är ännu bättre denna gången.

Det krävs för ny Häcken-seger

Taktiska justeringar i all ära, men för att vinna mot Arsenal en gång till pekar Mak Lind ut en nyckel som kan bli helt avgörande.

ANNONS

– Vi behöver ha mod. Både i pressen i försvarsspelet – men också i offensiven. I den första matchen tänkte nog vissa att ”detta laget är knäppt, vad håller de på med?” med vår identitet att spela bakifrån med insparkar och att verkligen envisas i hur vi ska spela, säger han och fortsätter:

– Så vi får verkligen inte tappa modet, för om det händer tappar vi bort oss själva i vad vi vill göra. Vi ska inte bara åka dit och överleva matchen. Modet blir det viktigaste och att addera smarta detaljer.

Tränaren förväntar sig ett tuffare Arsenal.

– Det är naturligt. Eventuellt kommer de också ha större mod och vara ännu mer högt pressande. De måste ju göra mål för att vinna. Vi behöver vara väldigt smarta, men jag känner helt klart att pressen är på dom.

”Vi känner ingen press alls”

Häcken-spelaren Anna Anvegård håller med sin tränare om pressen.

– Ja, så känner vi. Det känns som det blev väldigt mycket snack om dom nu när de förlorade mot oss. Det var nog ingen förutom oss själva som trodde vi kunde skrälla, och så känner vi inför returen också. Vi är glada över resultatet från den matchen men vet samtidigt att vi kommer göra en minst lika bra prestation på deras hemmaplan.

ANNONS

Hon fortsätter:

– De kommer säkert vara lite desperata eftersom de har den stora pressen på sig. Arsenal är ändå ett stort lag som ska spela i Champions League, och förra året misslyckades dom. De känner sig nog extra pressade, medan vi inte känner någon press alls.

Vad hade det betytt för dig och Häcken med en ny höst i Champions League?

– Det hade varit superroligt. Det var väldigt roliga matcher förra året och vi gjorde det också bra. Nu känner vi att vi håller mot de riktiga topplagen och det är man sugen på att visa igen, säger Anna Anvegård.

Matchguide: Arsenal – Häcken

Vad: Playoff till Champions League

Var: Meadow Park

När: Torsdag, avspark 20:30

Tv/stream: Sportbladet

Det gäller: Avgörande playoff. Häcken leder på förhand med tanke på 1–0-vinsten på Bravida Arena i det första mötet. I potten finns en gruppspelsplats i Champions League.

Läget i laget: Oförändrat läge sedan förra veckan. Stine Larsen är tillbaka i träning men inte matchredo. Katariina Kosola, Aivi Luik och Monica Jusu Bah är inte tillgängliga.

LÄS MER:Häckenledare cancersjuk – klubben arrangerar specialmatch

LÄS MER:Kafaji inblandad när Arsenal undvek ny plump

LÄS MER:Anna Anvegård gör succé efter skadan – skickar passning till förbundskaptenen

ANNONS