Häckens genrep bröts på grund av regn

Häckens genrep inför den damallsvenska omstarten fick avbrytas efter 35 minuter när regnet öste ner på Hisingen.
– Det var redan innan väldigt, väldigt tveksamt om vi skulle köra, säger sportsligt ansvarige Christian Lundström.

ANNONS
|

Häcken ledde genrepet inför den damallsvenska omstarten med 4–0 när mötet mot IFK Norrköping på Gothia Park Academy blåstes av.

Regnet öste ner på Hisingen och efter 30 minuter beslutades att ta en tidig halvtidspaus. Fem minuter in i den andra halvleken avbröts matchen helt.

– Det är på grund av regnet, för mycket vatten på planen. Det var redan innan väldigt, väldigt tveksamt om vi skulle köra. Vi testade och det var väldigt svårspelat. Det beslutades att köra 2x30 men det gick inte, det började regna mer och blev sämre, säger Häckens sportsligt ansvarige Christian Lundström.

ANNONS

”Förhöjd skaderisk”

I samband med att matchen avbröts låg Clarissa Larisey skadad, men Lundström säger att det inte var anledningen till att matchen bröts.

– Det var på grund av vattnet, och det blev en förhöjd skaderisk så som planen var.

Den 1 september startar serieledaren Häcken om i damallsvenskan med match mot tvåan Linköping i en tidig seriefinal.

Hur påverkar det här uppladdningen inför omstarten?

– Det är klart att det är dåligt att vi inte fick en bra match nu men vi spelade 30 minuten. Utifrån de förutsättningarna gör vi det bra ändå och gör fyra mål.

Christian Lundström fortsätter:

– Vi tränar i stället i dag, de (spelarna) är ute och kör nu. Fysiskt ska det inte bli några problem, det är ju mer att man inte får in en bra match.

Häcken-kross innan avbrottet

Så länge matchen pågick var det Häcken som dominerade, utan VM-stjärnorna Elin Rubensson, Jennifer Falk, Anna Sandberg och Aivi Luik i laget.

I den tionde matchminuten placerade Molly Johansson in 1–0 till hemmalaget och två minuter senare gjorde Rosa Kafaji 2–0 på straff. I den 17:e minuten sprang Monica Jusu Bah i djupled, fick bollen av Marika Bergman Lundin och placerade in 3–0. 4–0 kom när Clarissa Larisey var framme på en hörna efter en halvtimmes spel.

ANNONS

Nye tränaren Mak Lind har inför serieomstarten nu två segrar och ledning i den avbrutna match.

– Självförtroendet inför återstarten mot Linköping är starkt och en av anledningarna till vårat höga självförtroende är såklart våran målfarlighet och synkade spel där vi känner en enorm hunger av att göra mål i laget, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER:Elin Rubensson öppnar upp för flytt utomlands

LÄS MER:Brons eller fyra spelar mindre roll – Sveriges insats en fyra ändå

LÄS MER:Dokument: Så var Sveriges VM

ANNONS