Hikaru Kitagawa är redan historisk – Häckens första spelare från Japan

Häcken har värvat från Japan för första gången.
Nyförvärvet Hikaru Kitagawa har därmed redan skrivit in sig i historieböckerna på Hisingen.
– Det är en utmaning på så vis – att få visa vad jag kan och hur mycket jag kan här, säger 27-åringen i en intervju med GP.

ANNONS
|

Häcken har värvat från Japan för första gången. Spelaren, som med det sagt skriver in sig i historieböckerna på Hisingen, heter Hikaru Kitagawa och har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över 2026.

Den 27-åriga vänsterbacken har aldrig tidigare spelat utomlands och det är dessutom hennes första vistelse i Sverige. Under söndagen anlände hon till Göteborg, och efter det första träningspasset med laget beskriver hon sina intryck.

– Jag var nervös i början, men alla har varit så snälla. Bra tränare. Jag är glad över att vara här, säger nyförvärvet.

Hikaru Kitagawa är Häckens senaste nyförvärv.
Hikaru Kitagawa är Häckens senaste nyförvärv. Bild: CARL SANDIN

Häckens första spelare från Japan

Hon berättar att det känns stort att vara den första japanska spelaren i klubben – och blir motiverad av den tanken.

ANNONS

– Jag är den första japanska spelaren i laget, och det är en utmaning på så vis att få visa vad jag kan och hur mycket jag kan här.

Vad var det som lockade dig till just Häcken?

– Det är ett offensivt lag med många skickliga spelare. Mycket landslagsspelare, ser fram emot att testa mig själv i den här miljön. Jag tror jag kommer kunna utvecklas här.

Hikarus position på planen är vänsterback. I hennes tidigare klubb INAC Kobe Leonessa gjorde hon sex mål på 22 matcher förra säsongen.

Hon berättar vad som utmärker henne i spelet.

– Min vänsterfot är ett vapen. Jag är också bra på att nicka. Det vill jag visa här och göra poäng. Jag vill vara en spelare som sätter ett avtryck.

Drömmer om Champions League

Häckens framgångar ute i Europa var något som lockade henne till Hisingen.

– Att få spela i Champions League var ett av mina mål. Den chansen finns i den här klubben. Jag ska kämpa för att bidra till laget och göra ett avtryck här.

Nyförvärvet fortsätter:

– Jag har ju spelat OS för Japan och det var en erfarenhet. För att få fortsätta spela och lyckas i landslaget så måste jag leverera här och lyckas.

ANNONS

Vad är dina förväntningar på säsongen i Häcken?

– Det är ju mitt i säsongen, vi ligger trea. Målet är att vi ska ligga bättre än så. Att som försvarande spelare se till att vi inte släpper in mål men även bidra framåt.

Hikaru Kitagawa är inte aktuell för truppen mot Hammarby på onsdag. Tränaren Mak Lind berättar att de i stället siktar på matchen därefter mot Rosengård.

LÄS MER:BK Häcken gör en historisk värvning – värvar japansk landslagsspelare

LÄS MER:Häckens trupp talar för en rolig höst på Hisingen

LÄS MER:Häckens anfallsjakt har stannat av – hittat lösningen internt

ANNONS