Holmén och Sabovic ordbråk: ”Det är idioti”

Elfsborg förlorade mot Djurgården med 1–2 på Borås Arena.
Det matchavgörande målet gjordes av Besard Sabovic som sedan firade framför Elfsborgs klack.
– Det är idioti, säger Sebastian Holmén.

ANNONS
|

Elfsborg förlorade toppmötet mot Djurgården med 1–2 på Borås Arena. Matchen blev först framflyttad en timme på grund av regnoväder i Borås. Planen gick inte att spela på men efter att flera personer hjälptes åt att skyffla undan vatten på den regntunga planen kunde matchen starta. Då drog Djurgården det längsta strået efter att Besard Sabovic avgjort matchen i 77:e minuten.

– Det var ett väldigt fint mål. Leach Holm kommer ner och klackar in den. Oscar (Fallenius) släpper den till mig och jag lägger in den vid borte stolpen, säger han.

Målet firade Sabovic sedan framför Elfsborgs klack.

ANNONS

Varför gör du det?

– Ingen anledning. De stod där, säger Sabovic efter matchen.

Flera Elfsborgsspelare sprang sedan fram till Djurgårdens mittfältare och markerade mot agerandet. En av dem var Sebastian Holmén.

– Jag tycker att det är idioti. Det är löjligt. Du har precis gjort mål för ditt lag och du går sen och provocerar våra supportrar, säger Holmén.

Vad sa du till Sabovic?

– Typ det jag sa nu.

Att det är idioti?

– Något i den stilen, säger Holmén.

Djurgården firar efter 0-1 av Patric Åslund.
Djurgården firar efter 0-1 av Patric Åslund. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Svaret till Sebastian Holmén

Besard Sabovic blev sedan varnad av domare Wolf.

– Han tyckte att jag hetsade mot klacken. Det var otroligt onödigt (det gula kortet). Jag hade önskat domaren hade haft lite bättre koll... så hårt firade jag ändå inte.

Holmén kom fram till dig efter målet. Vad snackade ni om?

– Jag såg inte honom.

Han sa att han gick fram och markerade.

– Okej, men jag såg inte honom. Jag såg alla mina lagkamrater och hur glada vi var och hur skönt det var att få in 1–2-målet, säger Sabovic och fortsätter:

– Jag tycker vi får massa skit och de kan skrika och gapa hur mycket de vill. När vi gör mål får man inte fira tillbaka mot dem. Det är lite tråkigt.

ANNONS

Mittfältaren menar dock att hans målgest, där han formerar händerna som att han håller i två pistoler inte var riktat mot klacken specifikt.

– Jag menade inte att hetsa så. Jag blev väldigt glad när jag gjorde mål. Olyckligtvis för dem var det framför deras klack

Oscar Hiljemarks vinstsvit bruten

Elfsborgsmanagern hade inför mötet med Djurgården vunnit sex raka matcher. Nu är den sviten bruten efter nederlaget på Borås Arena.

– Jag tycker vi kommer in fel i matchen. Det gör att Djurgården får ett självförtroende som vi försöker bryta oss ur. Vi har några omställningslägen i första och vi växte då in mer i det och då gör vi ett fint fotbollsmål, säger Hiljemark.

Elfsborgs manager Oscar Hiljemark.
Elfsborgs manager Oscar Hiljemark. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Besfort Zeneli kvitterade för hemmalaget precis innan pausvilan. Laget fick energi av det målet inför matchens resterande 45 minuter.

– I andra halvlek kommer vi ut på ett fint sätt och lyckas kontrollera matchen mot ett av ligans absolut bästa fotbollslag.

Djurgården hittade dock en väg in i matchen igen och Besard Sabovic gjorde matchens sista mål. Vilket innebar att det blev en 1–2-förlust för Elfsborg.

– Tappar du fokus några sekunder mot ett sådant skarpt lag som Djurgården är så blir du straffad.

ANNONS

Nästa match för Elfsborg blir på torsdag. Då ska laget försöka behålla sin 1–0-ledning mot Sheriff Tiraspol i Europa League-kvalet. Den matchen spelas också på Borås Arena.

Så startade IF Elfsborg (4–3–3)

Pettersson - Holmén, Henriksson, Yegbe - Hedlund, Baldursson, B. Zeneli, Hult - Baidoo - Frick, Abdullai.

LÄS MER:Anders Svensson om Oscar Hiljemark i Elfsborg

LÄS MER:Höjdpunkter IF Elfsborg – Mjällby AIF

LÄS MER:Elfsborg vann över Mjällby – Abdullai tvåmålsskytt

ANNONS