Ivan Toney stängs av i åtta månader

Ivan Toney stängs av i åtta månader, uppger Sky sports.
Det efter att ha brutit mot engelska fotbollförbundets regler för spel 232 gånger.
Dessutom ska Brentford-anfallaren böta drygt 650 000 kronor.

ANNONS
|

Ivan Toney misstänktes för att ha brutit mot förbundets regler kring att spela på idrott, då han spelat på engelska ligamatcher, 262 gånger mellan februari 2017 och januari 2021.

Nu är FA klar med sin utredning och slår fast att Toney gjort sig skyldig till 232 av fallen, vilket han även själv har erkänt.

Och domen blir hård. Åtta månader stängs succéspelaren av från fotboll, han kommer därmed inte få spela för Brentford innan 16 januari nästa år.

Avstängning gäller med omedelbar verkan, vilket innebär att Brentford-anfallaren kommer att missa lagets två sista matcher för säsongen – borta mot Tottenham på lördag och hemma mot Manchester City i sista omgången.

ANNONS

Det blir ett rejält avbräck för Brentford då Ivan Toney hittills gjort 20 mål på 33 Premier League-matcher den här säsongen.

Under de fyra första månaderna av straffet får Toney dessutom inte träna med laget och han ska även böta 650 000 kronor.

Ivan Toney har kommenterat domen på Twitter och skriver bland annat:

”Jag är naturligtvis besviken på att jag inte kommer kunna spela de närmst åtta månaderna. Det skriftliga beslutet har inte blivit publicerade ännu, så jag kommer inte ge några ytterligare kommenterar just nu mer än att jag tackar min familj och vänner, Brentford FC och våra fans för deras stöd, genom vad som har varit en väldigt jobbig tid”.

LÄS MER:Supertalangen Holger Rune rasar mot svenske domaren efter tveksamma domslutet

LÄS MER:Kenny Bräck heter egentligen Cenny Bräck

LÄS MER:Jesper Jansson lämnar Hammarby

ANNONS