Johanna Ojala byter längdskidorna mot fotboll

Nent tar över damallsvenskan. Då byter längdskidprofilen Johanna Ojala sport.
– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan, det är en ära, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Inför den här säsongen lämnade längdskidorna SVT för Nent och Viaplay. Experten Johanna Ojala, 39, gjorde samma sak och är nu programledare för Viaplay Vinter.

Nu byter Ojala sport, från längdskidor till fotboll. Ojala ska vara programledare för Nents damallsvenska sändningar, det skriver Sportbladet.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan, det är en ära. Det betyder att den korta karriär jag hittills haft som programledare har gjort avtryck. Jag är tacksam och ödmjuk inför uppgiften, säger hon till tidningen.

Har inte spalt fotboll själv

Ojala har en bakgrund inom längdskidåkningen, både som åkare och tränare, men nu väntar alltså utmaningar inom en ny sport.

ANNONS

– Jag har inte spelat fotboll själv, men det är ett område jag ska lära mig mycket om tillsammans med alla våra kompetenta och initierade experter.

– Det har varit väldigt lärorikt att gå från att svara på frågor som expert, till att ställa frågor som programledare. Att tillsammans med producenter få chansen att påverka innehållet. Sedan ger livesituationen min tävlingsnerv näring.

Nent tar den här säsongen över rättigheterna till damallsvenskan, som inleds 26 mars, från Sportbladet.

LÄS MER:Elin Rubenssons straffmål avgjorde mot Kif Örebro

LÄS MER:BK Häcken har lånat pengar – av sig själva

LÄS MER:Fem punkter om BK Häcken FF:s ekonomi

ANNONS