Juventus Timothy Weahs hyllning till Sverige: ”Jag älskar det”

Förlust mot Atlético Madrid på Ullevi. Det stoppar inte Juventus Timothy Weah att hylla Sverige stort, som han kan tänka sig att flytta till efter karriären.
– Jag ringde mamma när jag kom hit i går och sa: ”Det är så rent! Det är så vackert!”. Jag älskar det, säger han.

ANNONS
|

Del Piero, Pirlo, Ronaldo...

Namnen som prydde ryggarna på Ullevis läktare under söndagen vittnade om storleken för de två klubbarna, Atlético Madrid och Juventus, som gjorde upp på gräset nedanför.

Och de nutida stjärnorna innanför linjerna var inte så dåliga de heller, där bland annat Antoine Griezmann och den regerande världsmästaren Rodrigo De Paul radade upp sig.

Detta för ett sista genrep innan La Liga och Serie A sparkas igång, 15 respektive 17 augusti. De välkomnades av ett Ullevi som ekade tomt till stora delar, där de 13 767 åskådarna snarare påminde om en golfpublik än den ljudkuliss och klackkultur som inramar de allsvenska matcherna.

ANNONS

Dundrade in ledningen

Vid tillfällen som när Atléticos Marcos Llorente fick en jättechans efter en långboll av Cesar Azpilicueta, Manuel Locatelli sköt tätt över ribban på volley och Antoine Griezmann satte stolpen från tajtvinkel, efter en delikat framspelning av Rodrigo De Paul, applåderade och jublades det. Annars hördes mest lågmält mummel från åskådarna och taktiska direktiv från atleterna på plan.

Sportsligt var det en jämn och lågintensiv match, med halvchanser åt båda håll. Atlético tryckte ner sina italienska motståndare i perioder och pressade högt, medan Juventus å sin sida hotade med stundtals vassa kontringar och fina kombinationer när de spelade sig igenom spanjorernas press.

Tidigt i andra halvlek kunde João Félix ge Atlético Madrid ledningen, när han dundrade in ett högerskott lågt vid första stolpen.

Àngel Correa kunde sedan göra 2–0 på straff efter italienskt slarv i matchminut 85. Fler mål blev det inte på Ullevi.

Kärleksförklaringen till Sverige

Men förlusten verkade inte påverka Juventus Timothy Weahs intryck om Sverige överhuvudtaget.

– Jag älskar det. Jag ringde mamma när jag kom hit i går och sa: ”Det är så rent! Det är så vackert!”. Jag älskar det. Energin är bra. Jag känner av mycket positivitet när jag är här. Människorna är underbara. Jag kan se mig själv bo i ett sånt här land i framtiden, säger han.

ANNONS

Har du funderat på att flytta hit i framtiden efter karriären?

– Helt ärligt så tänkte jag på det igår. Jag tänkte på fastigheter och sådant. Jag hade helt ärligt kunnat bo här. Det är långt hem för mig, men det är också nära hem, om du förstår vad jag menar, med den positiva energin och alla sevärdheter du kan se. Det är ett vackert land. Jag har hört att det är supersäkert och att det är ett av de lyckligaste länderna i världen, så varför inte?

När Weah spelade i franske Lille tidigare hade han en svensk lagkamrat i Gabriel Gudmundsson.

– Jag pratade med honom om Sverige hela tiden. ”Jag vill åka dit, jag vill testa svensk mat!”. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka i framtiden och besöka det ordentligt.

Atléticos back Ceasar Azpilicuta har fått ett bra intryck av Göteborg.

– Det är väldigt fint och härligt att se våra supportrar här. Det var en bra arena och bra atmosfär. Vi njöt av matchen.

Vänskapsmatchen är inte första gången spanjoren sätter sin fot på svensk mark. Under sin tid i Chelsea spelade och vann Azpilicueta två gånger mot Malmö FF på Eleda stadion.

ANNONS

Hur står sig det här mot matcherna i Malmö?

– Haha! Jag minns att det var tuffa matcher, i dag var det mot en annan motståndare och vi njöt av matchen, säger Azpilicueta.

Så startade Juventus och Atlético Madrid

Juventus (4-2-3-1):

Di Gregorio - Cambiaso, Bremer, Gatti, Cabal - Thuram, Locatelli - Weah, Luiz, Yildiz - Vlahovic.

Avbytare: Pinsoglio, Perin, Danilo, Rouhi, Savona, Fagiolo, Sekulov, Mbangala Tshifunda.

Atlético Madrid (3-5-2):

Moldovan - Azpilicueta, Le Normand, Witsel - Llorente, Koke, De Paul, Riquelme, Lino - Sørloth, Griezmann.

Avbytare: Gomis, Rubio, Mandava, Kostis, Serrano, Seidu, Correa, Félix, Simeone.

LÄS MER:Diego Simeone på plats i Göteborg – förstår inte svenska VAR-motståndet

LÄS MER:Världsstjärnorna kommer till Göteborg – kan bli ett nytt koncept

ANNONS