Världsstjärnorna kommer till Göteborg – kan bli ett nytt koncept

Atletico Madrid mot Juventus i Göteborg kan vara början på något nytt och större.
Det är ambitionen om man frågar BK Häcken – som är medarrangör till stormatchen som spelas under söndagen.
– Det är ett koncept som vi kommer försöka fortsätta med framöver, säger evenemangschefen Anders Albertsson.

ANNONS
|

I morgon, söndag, spelar Atletico Madrid mot Juventus på Ullevi i ett sista genrep inför sina respektive seriestarter i La Liga och Serie A.

Det betyder att flera världsstjärnor kommer till Göteborg – bland andra Antoine Griezmann, Diego Simeone och Federico Chiesa.

Hur många biljetter är sålda?

– Vi har passerat 13 000 och hoppas kunna nå 15 000. På den här typen av stora evenemang brukar det säljas mycket mot slutet, säger Anders Albertsson, evenemangschef i BK Häcken som är medarrangör till stormatchen.

Ambitionen: Fler stora matcher i Göteborg

Samtidigt berättar han att evenemanget kan vara början på något större för Göteborg.

BK Häcken har hittat ett samarbete med norska Scand Sports, som har gedigen erfarenhet av att arrangera matcher med stor dignitet, som de tillsammans hoppas kunna spinna vidare på i framtiden.

ANNONS

– Det har fungerat väldigt bra. De har kontakt med lagen medan vi sitter på erfarenheter av att göra matcher i Göteborg. Det konceptet har varit bra och det vill vi försöka fortsätta med, säger Albertsson och fortsätter:

– Det känns extra kul att få arrangera matcher på Ullevi. Det är inte så många matcher som spelas där nu för tiden – men vi ser verkligen möjligheter att det skulle kunna växa där med stora lag. I Sverige finns det ett stort intresse för Premier League och det hade varit kul att få hit lag från den serien som har stora supportergrupper här.

Kan vi förvänta oss fler stora matcher på Ullevi framöver?

– Ja, det är vår starka ambition.

Matchguide: Atletico Madrid – Juventus

Vad: Lagens sista genrep inför respektive seriestarter i La Liga och Serie A

Var: Ullevi

När: Söndag, avspark 15:00

Detta gäller: Träningsmatch mellan två giganter. Lagen kommer till Göteborg med sina bästa spelare – och det är som upplagt för publikfest på Ullevi. Biljetter finns fortfarande tillgängliga. De billigaste biljetterna som finns kvar att köpa kostar 1195 kr.

LÄS MER:Atletico Madrid och Juventus kommer till Ullevi

ANNONS