Lasse Granqvists chock i TV: ”Det är kalkon”

Bernardo Silva hade gett Portugal ledningen. Då stod Turkiet för ett dråpligt självmål där Lasse Granqvist inte kunde tro sina ögon.
– Vad gör de turkarna? Vad gör de? Vad gör de för någonting?, säger han.

|

Det var en väntad matchbild mellan Turkiet och Portugal där Cristiano Ronaldo och hans kompisar dominerade stort. Det var i princip spel på en planhalva i den första halvleken och chanserna fanns för Portugal.

Det var Ronaldo som fick den första.

Bruno Fernandes den andra.

Sedan dök den upp för Bernardo Silva som tryckte dit bollen och det var vild glädje hos portugiserna på läktaren.

Det var dock inte den mest anmärkningsvärda prestationen i den första halvleken.

För den stod istället den turkiske mittbacken Samet Akaydin för. I ett ohotat läge skulle han bara spela hem bollen till sin målvakt Altay Bayindir. Det enda kruxet var att Bayindir redan gett sig ut på en utflykt och målet var helt öppet.

Hemåtpassningen rullade och rullade.

Den rullade hela vägen in i mål.

Galna självmålet: ”Det är kalkon”

Ett självmål, alltså.

Något som Lasse Granqvist knappt kunde tro på.

– Vad gör de turkarna? Vad gör de, turkarna? Vad gör de för någonting, utbrister Lasse Granqvist i TV4:s sändning och fortsätter:

– Det är kalkon.

Jens Fjellström fyllde på:

– Amen snälla någon. Regeln är ju den att spelar du hem bollen till målvakt, spela den aldrig hem så den kan gå i mål. Olyckligt i varje fall, säger han.

Ronaldo passade – Portugal med enkel seger

I den andra halvleken fortsatte portugiserna göra mål.

Den här gången utan hjälp av de turkiska spelarna. För Cristiano Ronaldo blev helt ren och valde (oväntat) att passa till Bruno Fernandes som hade öppet mål och då var det givetvis 3–0.

Lite senare passade en liten kille på att springa in på planen och ta en bild ihop med Ronaldo.

Mycket mer än så hände inte i matchen.

Det blev en enkel seger för Portugal som dansar vidare medan det blir en avgörande match för Turkiet mot Tjeckien i nästa omgång. Då ställs Portugal mot Georgien.