Mållöst igen för Häcken – oavgjort mot Piteå

Trots flera målchanser var Häcken oförmögna att göra mål mot Piteå och lämnar mötet i norr oavgjort med endast en poäng. Därmed bleknade guldet ytterligare för Hisingslaget som nu ligger tio poäng bakom ledande Rosengård.
– Det är bara att försöka glömma den här matchen och vinna resterande, säger Häckens Anna Anvegård.

ANNONS
|

Det var ett revanschsuget Häcken som gästade Piteå i Luleå, som ju gick segrande ur svenska cupfinalen mot Hisingslaget i våras.

Dessutom med en färsk förlust mot Rosengård i bakhuvudet, så behövde Häcken plocka viktiga poäng för att ha en chans att hålla sig kvar i den damallsvenska toppstriden. Även om Rosengårds övertag i tabellen har gjort det riktigt svårt för gulsvart att ha en chans på guldet.

Och ett redan skadedrabbat Häcken hade dessutom fått ytterligare bakslag. Monica Jusu Bah lyste med sin frånvaro i truppen mot Piteå, efter en lårskada som hon ådrog sig under förlustmatchen mot Rosengård.

ANNONS

– Hon mår relativt bra, hon gick av skadad från matchen mot Rosengård. Hur länge hon blir borta är inte jätteklart men hon kommer vara borta ett tag, säger Häckens tränare Mak Lind.

Hur länge?

– Det får medicinska teamet svara på men hon är inte med i kommande omgångar.

Hård gräsmatta utmanade

Häcken tog ändå tidigt taktpinnen över spelet när Anna Anvegård försökte att spräcka nollan med första målchansen redan i den fjärde matchminuten, men anfallet räddades av Piteåmålvakten Samantha Murphy.

Men trots många upprepade chanser gav det inga mål till protokollet. Häckenspelarna stördes också mer än väntat av den ovanligt hårda konstgräsplanen i Luelå.

– Bollen studsade väldigt mycket och förutsättningarna var inte de bästa. Vi kan inte skylla på det men det är tråkigt att det inte är bättre kvalité på planen, säger Anvegård.

I andra fortsatte Häcken trycka på och fick till flera fasta situationer mot hemmalaget, som försvarade effektivt och målen uteblev därefter.

Med 25 minuter kvar kom nyförvärvet Hikaru Kitagawa in på plan tillsammans med Felicia Schröder. Men inte heller deras pigga ben lyckades åstadkomma några resultat för Häckens del.

I 87:e minuten fick Anna Anvegård matchens kanske bästa läge men bollen gick över. Kort efter var det rysligt nära att i stället Piteå tog ledningen när Tuva Skog fick till en superchans med öppet Häcken-mål.

ANNONS

– Det är en tuff match, vi har rätt så bra koll på hela matchen men är för slarviga när vi kommer in i sista tre-delen, så där har vi en del att jobba på tycker jag, säger Anvegård efter matchen.

– Det är bara att försöka glömma den här matchen och vinna resterande.

Men, matchen slutade 0–0 och Häcken fick endast med sig ett poäng. Samtidigt stod det klart att Rosengård ryckt ifrån ytterligare tabellen med en 5–1 seger mot AIK.

– Det var inte jättekul att inte kunna göra mål i dag. Vi skapar ju en hel del målchanser för att kunna vinna matchen helt klart, men vi får inte hål på dem. De jobbar väldigt hårt i sin defensiv och ligger kompakt i ett lågt försvar som vi får trubbel att få hål på, säger Mak Lind.

Måltorka oroar Lind

Att komma längre ifrån tabellettan Rosengård är inte det största problemet just nu enligt Mak Lind.

– Just nu handlar det om att vi ska bara vinna fotbollsmatcher och göra det på ett sätt som vi önskar. Nu lyckas vi inte vinna för att vi inte gör mål och då lägger vi inte så mycket fokus på annat, tabellplacering och så där. Jag är inte nöjd med att vi inte kan göra mål och då är det det vi ska fokusera på.

ANNONS

För Häcken väntar AIK den 7 september, en match som Anvegård ser fram emot.

– Det ska bli kul att spela hemmamatch igen och inför hemmapubliken. Så får vi hoppas att vi kan studsa tillbaka efter den här matchen, säger hon.

Så startade BK Häcken FF (4–2–3–1)

Jennifer Falk – Hanna Wijk, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Alva Selerud (Hikaru Kitagawa) – Johanna Fossdalsá Sørensen, Filippa Curmark – Alice Bergström (Clarissa Larisey), Anna Anvegård, Matilda Nildén (Felicia Schröder) – Tabitha Michelle Tindell (Ruby Grant)

LÄS MER:Häcken föll mot Rosengård – rycker i guldstriden

LÄS MER:Dramat började när matchen tog slut

ANNONS