Martin Olsson lämnar landslagssamlingen

Martin Olsson spelade från start mot Tjeckien men lämnade skadad. Nu lämnar MFF-försvararen landslaget inför playoff-finalen mot Polen.
– Han gjorde en bra insats i matchen igår och vi hoppas att han är tillbaka på plan så snart som möjligt säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

ANNONS
|

När Sverige efter förlängning besegrade Tjeckien i playoff-semifinalen på torsdagen spelade Malmö FF:s Martin Olsson från start i backlinjen. Redan i första halvlek grinade Olsson illa och sent inkallade Pierre Bengtsson gjorde sig redo för inhopp.

Olsson gav dock klartecken för att fortsätta men i den 61:a minuten tog det stopp. Olsson satte sig på Friends arenas gräs och och lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf signalerade mot den svenska bänken att det var dags för byte.

Dagen efter matchen, och med fyra dagar till playoff-final mot Polen, meddelar landslaget att Olsson lämnar landslagssamlingen. ”En känning som gör att han inte är aktuell för spel mot Polen på tisdag”, skriver förbundet.

ANNONS

– Tråkigt för Martin såklart. Han gjorde en bra insats i matchen igår och vi hoppas att han är tillbaka på plan så snart som möjligt säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Ingen ersättare kallas in

I nuläget meddelar landslaget att ingen ersättare kommer kallas i ni Olssons ställe. Ordinarie vänsterback Ludwig Augustinsson missade matchen mot Tjeckien på grund av sjukdom.

Emil Krafth och Zlatan Ibrahimovic, som var avstängda mot Tjeckien, är tillgängliga för spel mot Polen.

Sverige möter Polen i Chorzow i Polen på tisdag, klockan 20.45, och vinnaren får en biljett till VM i Qatar i december.

LÄS MER:Piatek skadad, Lewandowski frågetecken

LÄS MER:Det här blev Janne Anderssons show

LÄS MER:Dejan Kulusevski: "Vi ska till VM"

LÄS MER:Återhämtning nyckeln inför mötet med Polen

ANNONS