Oavgjort för Häcken mot Värnamo – efter sen kvittering

Häcken startade med en ny uppställning i Värnamo.
Inledningsvis såg det ut att bli succé.
Sedan kom kallduschkvitteringen i slutminuten, Matchen slutade 2–2.

ANNONS
|

Få det senaste om BK Häcken – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ BK Häcken och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Gulsvart.

Klicka här för att följa BK Häcken

Det var ett något annorlunda Häcken som klev ut på ett högsommarvarmt Finnvedsvallen i Värnamo.

Med Simon Gustafson avstängd efter förlustmötet mot Elfsborg, och en skadad Layouni, så hade ”Paco” Johansen kastat om främre delen av startelvan rejält. Resultatet: Jeremy Agbonifo fick göra sin första allsvenska start och Julius Lindberg ersatte Gustafsson på mittfältet.

Dessutom fick Abrahamsson ta Lindes hittills orörda plats i mål den här säsongen. I övrigt var backlinjen en repris från Elfsborg-matchen.

Häcken tog en tidig ledning när de på mindre lyckades skjuta in två mål på mindre än en kvart.

Tidigt självmål för Värnamo

Första kom genom ett skott från just Julius Lindberg i sjunde minuten som resulterade i ett självmål för Värnamo. Bollen gick via målvakten Jonathan Rasheed in på egen spelare där den sedan returnerade in i mål.

ANNONS

– Jag såg att det fanns mycket yta i mitten så jag försökte egentligen bara bomba in den och hoppades att den skulle träffa nån, vilket den gjorde, säger Julius Lindberg till Max i paus.

Även i uppspelet till mål nummer två stod Lindberg för en uppvisning när han dribblade sig förbi Värnamoförsvaret upp till Inoussa, som tog emot och levererade Häckens utökning på silverfat.

Det blev också Inoussas femte mål den här säsongen.

Jeremy Agbonifo kryddade sig allsvenska startdebut genom att dra på sig ett första gult kort i slutet av första halvlek.. Det var när Agbonifo försökte sig på ett modigt anfall som Värnamomålvakten kom emellan.

Första halvlek blåstes av med fortsatt 0–2 ledning till Häcken.

– Jag tycker vi försvar väldigt bra. De får ha boll men kommer inte till mycket och när vi har boll hotar vi med kontringar och skapar mycket lägen, säger Lindberg till Max (tidigare Discovery+) i paus.

Andra halvlek inleddes däremot till Värnamos favör när den den förre Blåvittspelaren Gustav Engvall tidigt levererade hemmalagets första mål för dagen. Dessutom i öppen kasse bakom Abrahamsson.

Mardrömskvittering i sista minuten

Resterande del av halvleken visade på mer press från båda sidor. Häcken hade till synes svårare att komma igenom Värnamos försvar, som dessutom satte ett mer offensivt tryck på bortalaget, och det var smått stökigt mellan spelarna stundtals. Under de sista tio minuterna fick Adam Lundqvist gult kort, vilket därmed innebär en avstängning från mötet mot Västerås nästa vecka.

ANNONS

Och det skulle bli ett mardrömsavslut för Häcken när Värnamos Johnbosco Samuel Kalu rullar in en kvittering för hemmalaget i sista tilläggsminuten.

– Tråkigt att vi ska släppa in mål igen på slutet av matchen. Jag vet att vi kom att försvara oss mycket i dag och det är väl förtjänt att de gör mål. Det är inte så här vi vill spela, men i dag i värmen så blev det så här. Men vi önskar inte stå så lågt och försvara oss i 60 minuter, säger lagkaptenen Mikkel Rygaard till Max efter matchen.

Nästa allsvenska möte för Häcken blir mot Västerås hemma den 28 juli, men dessförinnan väntar kvalspel i Europa conference league mot F91 Didelang den 25 juli.

Så startade Häcken (4– 3– 3)

Peter Abrahamsson – Valgeir Lundal, Marius Lode, Even Hovland, Adam Lundqvist – Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Julius Lindberg – Jeremy Agbonifo (Srdjan Hrstic), Ali Youssef (Pontus Dahbo), Zeidane Inoussa.

LÄS MER:Efter chockförlusten: Så ska Häcken studsa tillbaka

LÄS MER:Saudiska klubbar uppges jaga Even Hovland: ”Bara ett rykte”

ANNONS