Öis bärgade andra raka segern – efter drömmål

Drömmål av Erion Sadiku, ny fullträff av Noah Christoffersson och tre inspelade poäng.
Öis tog en säker seger mot Gefle och har hittat formen ordentligt inför nästa veckas derby mot Gais.
– Saker och ting börjar falla på plats nu. Det är bara att bygga vidare på det här, säger Isak Dahlqvist.

ANNONS
|

Första segern i årets superetta kom mot Gif Sundsvall senast. Mot Gefle IF hade Öis chans att bygga vidare med ännu en skalp – något som lyckades.

Sällskapet stod för en stark prestation och vann matchen med 3–1.

– Jag tycker vi gör en jättebra match och har bra kontroll på nästan hela matchen. Ibland blir vi lite låga, men det får man acceptera. Det känns tryggt i dag, säger Isak Dahlqvist som placerade in 2–0 i mitten av första halvlek.

– Så skönt att vinna igen. Vi har haft några väldigt bra prestationer, men inte fått det sista att stämma. Målen har inte kommit in framåt eller så har vi gjort misstag och släppt in billiga mål. Nu är vi i ett bra flow. Jag tror alla har ett bra självförtroende nu, säger Erion Sadiku.

ANNONS

Det var han som öppnade målskyttet med en riktig kanon.

Hady Saleh Karims inspel efter en hörna togs undan, bollen hamnade hos Sadiku. Trots uppskattningsvis 30 meter till mål tvekade inte mittfältaren utan skickade iväg en projektil som satt i krysset. Förre Öis-målvakten Robin Wallinder kunde inte göra mycket.

Årets snyggaste mål i superettan?

Det lär vara en kandidat.

Isak Dahlqvist ökade på för Öis

Med ledningen säkrad dundrade Öis vidare.

Hemmalaget hotade flera gånger och chanserna radades upp. Till slut kom också 2–0. Återigen ett vackert fotbollsmål, den här gången via ett läckert samarbete mellan Nicklas Bärkroth, Noah Christoffersson och Isak Dahlqvist. Den sistnämnde avslutade allt med att i fritt läge rulla in bollen vid sidan om en utrusande Wallinder.

Fram till dess hade Öis haft full kontroll – men Gefle skulle skaka liv i matchen.

Adrian Edqvist vände bort Sadiku och hittade fram till Leo Englund som placerade in 1–2 vid bortre stolpen.

I den andra halvleken kunde dock Öis stänga matchen. Rödblått skapade flera vassa målchanser och till slut kom 3–1.

Marcus Haglind-Sangré rensade långt, Noah Christoffersson lurade Martin Rauschenberg på mittplan och kunde sedan sprinta ifrån Niclas Håkansson innan han lättade in bollen i nät i den 81:a minuten.

ANNONS

– Vi pratade i omklädningsrummet i halvtid om att sätta Noah i spel tidigt. Men det var inte meningen ska jag vara ärlig och säga, säger Marcus Haglind-Sangré om rensningen som blev en lyckad assist.

– Jag gick in och kollade snabbt och jag är tillskriven den assisten. Den släpper jag inte. Aldrig!, säger mittbacken och skrattar.

Sangré om nyckeln: ”Var det som behövdes”

Han fortsätter:

– Men visst hade man det lite i bakhuvudet att vi ville söka Noah. Gefle gick för att få till ett kvitteringsmål, då kan man alltid chansa lite. Nu råkade bollen studsa fel för Gefles mittback, det blev bra!

Innan har det inte blivit några segrar – nu vinner ni två raka. Vad skiljer sig?

– Vi är mer cyniska nu. Jag tycker man ser det i sakerna vi gör. Sen har vi en del att jobba på i just det där ändå, kanske ännu tydligare få in bollen i boxen. Jag tycker vi var farliga framåt och i andra halvlek skulle vi ha gjort något mer mål. Men det som väger över till vår fördel är att vi har blivit mer solida i försvarsspelet över hela banan. Det har varit lite back to basics – det var det som behövdes, säger Haglind-Sangré.

ANNONS

Tränare Jeffrey Aubynn var belåten med stora delar av insatsen.

– Till många delar en bra prestation, lite svajigt här och där, tycker jag så här direkt efteråt. Men vi skapade mängder med målchanser. Tre mål var i underkant. Så sett förtjänade vi att vinna matchen. Vi släppte inte till så många målchanser, så sett förtjänade vi att vinna matchen. Där är jag nu i min analys.

Det slutade 3–1.

Vilt jubel hos hemmapubliken – och andra raka segern var bärgad.

– Det har legat och väntat bara. Jag tycker att vi borde ha vunnit tidigare än vad vi gjort, men nu har vi hittat något. Saker och ting börjar falla på plats nu. Det är bara att bygga vidare på det här, säger Isak Dahlqvist.

Närmast väntar ett stekhett derby mot Gais på torsdag nästa vecka.

Fakta: Så startade Öis

(4–3–3) Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind-Sangré, William Svensson – Erion Sadiku (Viktor Lundberg, 86), Nicklas Bärkroth (Amel Mujanic, 60), Hampus Dahlqvist (Anton Andreasson, 85)– Isak Dahlqvist, Noah Christoffersson (Jonathan Azulay, 85), Hady Saleh Karim (Mubaarak Nuh, 56).

LÄS MER:Öis Jonathan Azulay om petningarna

LÄS MER:Vind i Öis-seglen – efter första vinsten

LÄS MER:Örgrytes stora lättnad – tog första segern för säsongen

LÄS MER:Fem punkter efter Öis seger mot Gif Sundsvall

ANNONS