Öis förlorade mot Brage trots en man mer i 65 minuter

Örgryte dominerade första halvlek fram tills dess att Brage fick en utvisning.
Sedan tappade de allt.
Trots en man mer i 65 minuter fick Öis se sig besegrat med klara 4–1.
– Det är helt oacceptabelt, säger Öis-tränaren Jeffrey Aubynn.

|

Det mesta talade för Örgryte IS i matchen borta mot Brage – i alla fall fram till matchminut 33. Gästerna från Göteborg styrde spelet och skapade flertalet riktigt vassa chanser.

Bland annat sköt Viktor Lundberg i stolpen efter sex minuters spel efter att Jonathan Drott lagt en perfekt pass med yttersidan.

Inte långt därefter fick Rödblått en dubbelchans. En fin lyftning från Christoffer Styffe nådde fram till Daniel Paulson som blev ensam med målvakten. Men Andre Bernardini kom ut och stängde ytorna för Paulson vars avslut gick rakt i Bernardinis famn.

Returen gick sedan till William Svensson som passade på att skjuta när Bernardini befann sig långt utanför sitt mål, men då räddade i stället en Brage-försvarare.

Rött kort till Seth Hellberg

Förutsättningarna skulle snart bli ännu bättre för Öis. 25 minuter in i matchen fick nämligen Brages Seth Hellberg rött kort efter att, vad det såg ut som, tagit strupgrepp på Öis-lagkaptenen Daniel Paulson.

Men Örgryte lyckades inte utnyttja det numerära överläget.

I stället kom en riktig kalldusch i den 33 matchminuten. Från ingenstans, det var i alla fall så det kändes, satte Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes 1–0 till hemmalaget.

Strax innan pausvilan utökade sedan Brage sin ledning till 2–0 på nick efter hörna.

– Jag kan inte gå in i spelarnas huvuden, men det känns som att vi slappnar av lite grann och tror att det ska gå av sig självt när de får en utvisning och vi känner att vi har dominerat de första 25. Då är man inte villig att göra det där extra som krävs och på så vis tar de över, säger Jeffrey Aubynn.

Reducerade med halvtimmen kvar

I andra halvlek föddes förvisso lite hopp i Öis-lägret då Sällskapet reducera genom inbytte Amel Mujanic efter timmen spelad.

Öis fortsatte sedan att trycka på, men en hel del felpass ställde till det för laget och när de sedan tryckte på för en kvittering kom omställningarna.

Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Brage 3–1 och bara några minuter senare även 4–1.

– Vi gör ett försök i andra halvlek och lyckas få till en reducering men sen blir vi hårt straffade på omställningar när vi försöker forcera in 2–2, säger Aubynn.

– Jag är självklart otroligt besviken. Jag är väldigt, väldigt besviken på hur vi agerar framför allt efter deras utvisning.

Efter matchen var spelare och ledare framme och pratade med Öis-supportrarna på plats.

– Det var inget dramatiskt. De var självklart som oss besvikna över att vi förlorar på det sättet som vi gör. Det har jag full förståelse för, det är helt oacceptabelt att göra, säger Jeffrey Aubynn.

Så startade Öis

5–4–1: Mathias Nilsson – William Svensson (46’ Amel Mujanic), Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind Sangré, Hampus Dahlqvist (35’ Hady Saleh Karim) – Daniel Paulson (57’ Noah Christoffersson), Jonathan Drott (46’ Nicklas Bärkroth), Erion Sadiku (70’ Jonathan Azulay), Isak Dahlqvist – Viktor Lundberg.