Seth Hellberg får rött kort efter strupgrepp på Daniel Paulson

25 minuter in i matchen mellan Brage och Öis fick hemmalagets Seth Hellberg direkt rött kort.
Det efter att han, vad det såg ut som, tagit strupgrepp på Daniel Paulson.
– Han har händerna uppe där han inte ska ha händerna, säger Öis-kaptenen.

ANNONS
|

Örgryte åkte till Borlänge för att spela match mot Brage. 25 minuter in i matchen fick hemmalaget en frispark som slogs kort till Seth Hellberg. Efter att Hellberg passat vidare kom Daniel Paulson sent in i situationen, någonting som fick Hellberg att tända till.

Efter det såg Brage-spelaren ut att ta strupgrepp på Öis-kaptenen. Domare Oscar Johnson blåste av och på tv-bilderna hörde man hur Paulson upprepade ”han tar ett strupgrepp på mig” till Johnson som valde att ge Hellberg direkt rött kort.

– Han har händerna uppe där han inte ska ha händerna, så det var väl inget att snacka om egentligen. Jag tror att domaren var rätt säker på sitt beslut, säger Daniel Paulson.

ANNONS

Han tar strupgrepp?

– Ja, han är väl där med händerna.

Paulson fick i sin tur gult kort i situationen.

– Domaren tyckte jag kom in lite sent när jag markerade mot honom.

Situationen blev matchavgörande

Situationen skulle visa sig bli matchavgörande. Dock inte på det viset man kanske tänker, i stället var det Brage som fick ett uppsving efter händelsen. Hemmalaget tog ledningen strax därefter och gjorde sedan ytterligare ett mål innan pausvilan. När domaren blåste av för fulltid visade resultattavlan 4–1.

– Vi börjar bra och är bra så länge vi spelar elva mot elva men vi går ner oss ner de får en man utvisad och presterar inte alls på det sättet som vi ska, säger Daniel Paulson.

Vad är det som gör att det blir så?

– Det är svårt att säga. Vi vill gärna gå för seger och blir lite ivriga i den delen. Och de lyckas straffar oss på omställningar och sedan är vi inte tillräckligt bra varken med eller utan boll under perioden som vi vill kvittera och vända på matchen.

Slappnar ni av för mycket?

– Det kanske är en anledning och så ska det absolut inte vara.

ANNONS

Efter matchen var Daniel Paulson och laget framme och pratade med de tillresta supportrarna.

– De är besvikna såklart, precis som vi är. Det är absolut inte en prestation eller ett resultat som vi är nöjda med, säger lagkaptenen.

LÄS MER:Öis förlorade mot Brage trots en man mer i 65 minuter

ANNONS