Viktor Lundberg sköt in Öis 2–0 mål på övertid. Arkivbild.
Viktor Lundberg sköt in Öis 2–0 mål på övertid. Arkivbild. Bild: NICKLAS ELMRIN

Örgryte tog viktig seger mot Brage

Örgryte vände de två senaste förlusterna i Superettan till en vinst på bortaplan. Med 2–0 på övertid säkrade Viktor Lundberg Öis tre poäng hem till Göteborg.

|

Örgryte har haft svårt att hålla borta kontringar och omställningsmål i sina senaste två matcher, som de lämnat med förlust.

Inför söndagens match mot Brage borta var ett av medskicken från tränare Andreas Holmberg att laget skulle se till att inte hamna i den typen av situationer.

Öis lyckades också hålla nollan genom den första halvleken, som var händelserik med ett par riktigt farliga chanser för hemmalaget halvvägs in. Dessutom uppstod ett par potentiella straffsituationer för båda sidor, men som de hade svårt att få gehör för hos domaren.

Straff och utvisning

Men när den tredje straffsituationen uppstod då Noah Christoffersson fälldes i ett snabbt anfall ljöd visselpipan till Öis favör.

Efter situationen blev dessutom Brages Oskar Ågren utvisad efter sitt andra gula kort den matchen.

Det blev Jonathan Azulay som tog straffen och därmed också levererade matchens första mål och ledningsmålet för Öis efter 38 spelade minuter. Azulay, som strax innan åkte på sitt tredje gula kort och därmed missar nästa match.

Han var halvnöjd i paus.

– Det är en jämn halvlek, vi gör det helt ok. De hotar oss in i assistytorna väldigt bra och vi kommer lite för mycket i mellanläge, säger han till Max.

2–0 på övertid

Öis fortsatte in i andra halvlek utan byten i paus, med ett ledningsmål och med en mans övertag. Christoffersson fick en jättechans till 2–0 efter tjugo minuters spel, men bollen räddades av Viktor Frodig.

Brage gjorde vad de kunde för att göra mål på motståndarna med tio man och gick stolpe ut från en kvittering.

Viktor Lundberg byttes in i 87:e matchminuten och det blev också Lundberg som dök upp och levererade till slut ett andra mål för Öis, som därmed stängde matchen med 2–0 och säkrade tre viktiga poäng.

Öis är nu på nionde plats i en väldigt jämn tabell inför landslagsuppehållet. Nyförvärvet William Kenndal som spelade sin första match i Öis-tröjan ser fram emot hösten, trots den jämna tabellen.

– Det känns som att det kan bli en rolig höst. Det känns som att vi har satt vårt spel och nu gäller det bara att vi ska bli ännu bättre och fortsätta vinna matcher, säger han till Max.

Nästa match spelas mot Gävle den 15 september.

Så startade Örgryte (4–4–2)

Hampus Gustafsson – Jonathan Azulay, Mikael Dyrestam, Abdoulaye Faye, Anton Andreasson (Christoffer Styffe) – William Kenndal, Amel Mujanic, Charlie Vindehall, Isak Dahlqvist – Noah Christoffersson (Viktor Lundberg), Tobias Sana