Kristoffer Olsson var med och firade danska ligaguldet vid förra säsongens slut.
Kristoffer Olsson var med och firade danska ligaguldet vid förra säsongens slut. Bild: ANDERS KJÆRBYE

Så mår Kristoffer Olsson i dag efter blodpropparna

Svenske fotbollsspelaren Kristoffer Olsson, 29, drabbades av flera blodproppar och hamnade i respirator.
Sju månader efter händelsen berättar han att han har ett tydligt mål i sikte.
– När jag väl når dit kommer jag vara bättre än någonsin, säger han till SVT Sport.

ANNONS
|

Det var i februari chockbeskedet kom att FC Midtjylland-spelaren och svenske landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson fallit ihop i hemmet och hamnat på intensivvårdavdelningen.

29-åringen hade drabbats av ”flera små blodproppar på båda sidor av hjärnan, till följd av ett extremt sällsynt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl”, meddelade klubben.

Olsson var länge nedsövd och när han vaknade minns han inte vad som hade hänt.

– Det är månader som jag… jag kommer inte ihåg någonting. Men min syster sa det ganska bra: ”Det är bra att du inte kommer ihåg det här”. Det var inget viktigt. Jag kunde knappt prata, knappt röra mig. Verkligen som att man var halvt död.

ANNONS

Sedan dess har det varit en lång väg tillbaka. I en intervju med SVT säger Olsson att han mår bra och att han ser det som högst rimligt att han kommer kunna kliva ut på fotbollsplanen för att spela match igen.

– Nu känns det jättebra. Jag är taggad på livet, taggad på fotboll. Jag är verkligen jätteglad.

För några veckor sedan återvände Olsson till FC Midtjylland för att påbörja sin individuella träning. Där är tanken att han ska successivt öka antalet träningspass. Han är medveten om att det kommer ta tid innan han är matchredo.

– Om det tar ett halvår, ett år eller två innan jag kommer tillbaka dit jag var innan. Men när jag väl når dit så är jag helt säker på att jag kommer vara bättre än någonsin. Det jag varit med om gör mig starkare och att jag älskar att spela fotboll igen.

SVT: Du låter väldigt självsäker.

– Självsäker är jag för att jag vet vad kan göra med en boll. Jag vet vad jag kan tillföra ett lag. Jag ska vara bättre än vad jag var innan, det kan låta sjukt. Men jag kommer att vara det och jag har inga problem om det kommer att ta tid att komma dit.

ANNONS

LÄS MER:Olsson snart tillbaka hos Midtjylland

LÄS MER:Glädjebeskedet: Olsson har flyttat hem

LÄS MER:Kristoffer Olsson på läktaren när Midtjylland blev mästare

ANNONS