Kristoffer Olsson. Arkivbild.
Kristoffer Olsson. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Olsson snart tillbaka hos Midtjylland

Ett drygt halvår efter kollapsen i hemmet är den svenske landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson snart tillbaka i individuell träning hos sin danska klubb FC Midtjylland.
I en intervju med danska TV2, säger han att han är fast besluten att återvända till planen.

ANNONS
|

Olsson tror och hoppas att han kommer att kunna ta sig tillbaka till samma höga nivå som tidigare, men förstår att det kommer ta tid, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

– Jag är nöjd med livet och har insett att allt kan hända. Men självklart tror jag på mig själv om att jag kan ta mig tillbaka till planen. Det vore det största för mig, att kunna hjälpa laget, spelarna och klubben igen, säger Olsson.

29-åringen hade varit sjuk i flera dagar innan han kollapsade i sitt hem 20 februari. Senare konstaterades att han hade fått flera blodproppar i hjärnan till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

ANNONS

Olsson vårdades inledningsvis i respirator på Århus sjukhus, innan han kunde flyttas till ett center med fokus på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar.

Det har sedan dess varit en jobbig, lång kamp tillbaka, beskriver Olsson i intervjun.

– Jag känner att jag har kommit långt. I början tänkte jag mycket på livet, och det har varit en hård kamp som jag gick segrande ur. Det har varit jobbigt och det har varit mycket att tänka på, men jag har lärt mig att man måste vara positiv.

Vill tillbaka till toppfotbollen

Den 26 augusti skrevs han ut från rehabcentret. Nu har han flyttat hem och är fast besluten att återvända till toppfotbollen. Mittfältaren har bland annat spelat 47 landskamper.

– Det kommer att ta lång tid att komma tillbaka till min bästa form och till den nivå jag var på tidigare. Det kommer att ta tid. Men jag ska ta mig igenom det och då blir jag bättre än jag någonsin varit, säger han till danska TV2 och fortsätter:

– Det är ingen dröm jag har. Det är så det kommer att bli.

LÄS MER:Stjärnornas Olsson-glädje: "Otroligt att se"

LÄS MER:Olssons pappa: "En jäkla tur att vi var där"

LÄS MER:Olsson: "Kommer kunna spela fotboll igen"

ANNONS