Så ska Häcken vinna i playoff-returen: ”Då är det 50/50”

Förlust i det första playoff-mötet mot Heidenheim.
Men Häcken har hoppet uppe om seger i returen.
Hur det ska gå till?
– Jag tänker så här: Kan vi göra det första målet i Tyskland så är det helt öppet och 50/50, säger tränaren ”Paco” Johansen.

ANNONS

Häcken föll med 1–2 mot Heidenheim i den första playoffen till Uefa Conference League på Bravida Arena.

Efteråt var Häcken-spelarna besvikna. I matchen hade de flera farliga målchanser och reflektionerna var således att utdelningen borde varit bättre.

– Det känns tråkigt att stå här efter en förlust. Vi gjorde jättemycket bra. Skillnaden var att de var effektiva, och vi inte lika effektiva. Fotboll avgörs genom att göra mål och inte genom att släppa in mål. Tyvärr blev det talande i den här matchen, säger Marius Lode.

Marius Lode förklarar tabben

Heidenheim tog ledningen i matchen efter en halvtimme. Målet kom till efter en försvarstabbe – som just Lode var inblandad i.

ANNONS

– Vi ska inte ge bort så enkla mål. Det blev ett missförstånd mellan mig och Adam (Lundkvist). Först en slarvig pass, sen läser jag den fel. Där straffar de oss, så bra är dom. Det är så man blir straffade ute i Europa.

Norrmannen fortsätter:

– Det är inte kul. Jag har spelat fotboll länge och i stunden lyckas man koppla bort det när det händer, men nu i efterhand tänker man på det.

– När man kommer hem analyserar man vad som kunde gjorts annorlunda där och då.

Så ska Häcken vinna returmötet

Marius Lode blickar framåt.

Hans spaning är att en plats i gruppspelet lever i allra högsta grad när Hisingslaget på torsdag tar sig an det avgörande returmötet i Tyskland.

– Det blir en öppen match. Vi hade några stora chanser i den här matchen som med lite tur och lite mer skicklighet hade gått in i mål.

– Enligt mig ska vi fortsätta vara oss själva och dominera matchen, även när vi kommer ner dit. Vi får inte bli för coola och tro att det kommer gå av sig själv. Hellre spela vårt spel och skapa chanser som vi gjorde här på hemmaplan. Jag hoppas vi kan ta med oss erfarenheten och jag tycker vi visade att vi inte var rädda mot ett lag som spelar i Bundesliga.

ANNONS

Vad talar för att ni ska vinna?

– Vi har självförtroende med boll och vi har visat att vi varit svåra att möta den senaste tiden. Vi har x-faktor och har spelare som kan göra mål. Vi har fortsatt möjlighet. Kan vi sätta de stora chanserna kan vi stressa Heidenheim, säger Marius Lode.

Tränaren ”Paco” Johansen får samma fråga på presskonferensen. Han håller med sin spelare om att Häcken har goda chanser, men med en twist:

– Jag tänker så här: Kan vi göra det första målet i Tyskland så är det helt öppet och 50/50.

LÄS MER:Hur mycket vet BK Häcken om sitt Europamotstånd?

LÄS MER:Så bra är BK Häckens playoff-motståndare Heidenheim

LÄS MER:Utspelet från Jon Dahl Tomasson: ”Ni behöver få in mer pengar i systemet”

ANNONS