Sam Larsson återvänder till Kina: ”Fått klartecken”

Sam Larssons närvaro på Kamratgården har fått fansen att hoppas på en återkomst. Men nu gör sig den offensive 28-åringen redo att återvända till Kina.
– Mina tankar har hela tiden varit att jag ska fullfölja kontraktet, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Fansen har hoppats och spekulerat. Kan Sam Larsson, som tränat med klubben under våren och sommaren, återvända till IFK Göteborg? Nu kan de sluta hoppas. Larsson ska återvända till Kina och fullfölja sitt kontrakt med Dalian Pro som löper ut efter nästa säsong.

– Mina tankar har hela tiden varit att jag ska fullfölja kontraktet i Kina. Dessutom vill Dalian att jag ska återvända. Det har aldrig varit en fråga, säger 28-åringen till Sportbladet samtidigt som han medger att han förstår att folk undrar om en återkomst är nära då han varit i Göteborg under en längre tid.

ANNONS

LÄS MER:Mikael Stahres drag – testar ny formation: ”Har sina för och nackdelar”

Anledningen till att tillbakaresan till Kina dröjt är att Larsson tidigare i år var sjuk i covid-19 och med de hårda inresereglerna i Kina inte fått återvända.

– Jag har precis fått klartecken från kinesiska ambassaden att jag kan få resa. Men jag har sagt tidigare att jag trott att jag ska komma i väg snart så man vet aldrig. Jag sköter min träning och så väntar jag på ytterligare direktiv från klubben, säger Larsson och berättar att resan till Kina möjligen sker i nästa vecka.

LÄS MER:Kevin Yakob tillbaka efter tunga skadan – och succévåren

”De har behövt lite spelare”

Efter månader av träning med IFK Göteborg är det alltså dags att återvända till klubben han tillhör och någon återkomst till Blåvitt blir det inte – än.

– Det är och har varit en väldigt märklig situation. Men alla från klubben har förstått hur det ligger till. Jag är tacksam att jag kan vara här. När jag kommer tillbaka till Sverige så blir det i de här färgerna men det dröjer många år, säger Larsson till Sportbladet.

Sam Larsson inledde fotbollskarriären i IK Zenit och kom till IFK Göteborg som junior 2010. Fyra år senare lämnade han för nederländska Heerenveen och gick 2017 vidare till Feyenoord. Sedan 2020 spelar han i kinesiska Dalian.

ANNONS

Larsson har noterats för fyra matcher och ett mål i det svenska A-landslaget. Han var med i det svenska U21-landslag som vann EM-guld 2015.

LÄS MER:IFK Göteborg värvar Bernardo Vilar från IFK Värnamo

ANNONS