Stjärnan till sjukhus – när Utsikten kryssade mot Trelleborg

Otäcka scener utspelade sig när Utsikten kryssade mot Trelleborg.
Albin Skoglund tvingades bryta matchen tidigt med bröstsmärtor och fördes till sjukhus. Men senare kunde Utsikten lämna lugnande besked om stjärnan.
– Läkarna har skickat med honom på bussen hem, vi tolkar det som att allt är lugnt, säger sportchef Ingemar Lundin till GP.

ANNONS
|

Utsiktens BK har inlett säsongen starkt och var inför helgens omgång tvåa i tabellen. På lördagen ställdes Bosko Orovics manskap mot Trelleborgs FF på Vångavallen. Då blev det en märklig – och obehaglig – start på matchen. Inte ens tio minuter var spelat förrän lagets stjärna, Albin Skoglund, plötsligt satte sig ner och tog sig för bröstet.

Utsiktens fysioterapeut Conor McDonagh och matchläkaren på plats rusade snabbt dit. Skoglund kunde efter en stunds samtalande ledas av planen. Discovery rapporterade i tv-sändningen att mittfältaren upplevt att han var på väg att ”tuppa av” och att han känt ett stort tryck över bröstet. Därför fördes han till sjukhus för vidare kontroller.

ANNONS

I paus gav Bosko Orovic följande uppdatering om läget med Albin Skoglund:

– Det var något med hjärtat, han har åkt till akuten. Mer än så vet vi faktiskt inte. Hoppas allt blir bra med honom givetvis, sa Utsiktens tränare till Discovery.

Lugnande besked om Skoglund

Efter matchen meddelade Utsiktens sportchef, Ingemar Lundin, att Skoglund gjort prover som inte visar på något fel och att läget är bra.

– Jag pratade med Albin för drygt en halvtimme sedan och då hade det genomförts prover. Läkarna har skickat med honom på bussen hem, vi tolkar det som att allt är lugnt, säger Lundin till GP.

Sportchefen säger att stjärnan upplevde det som att han inte fick luft.

– Han förklarade själv det som att han fick en panikattack när han kände att han inte fick andan till sig. Det viktigaste av allt är, får vi hoppas nu då, att det inte var något allvarligt.

Lundin följde matchen på tv och blev väldigt orolig när han såg bilderna på Skoglund.

– Jag blev rädd. Det första man tänkte var att man blev rädd för Albin, i det läget är fotboll ingenting. Sedan kändes det bra när man fick pratat med honom, och fick höra att läkarna släpper iväg honom, för det tyder på att allt är under kontroll och att de har tagit de prover som de tycker att de behöver ta. Det får vi lita på. Och vad jag förstår fick vi väldigt bra hjälp av läkarteamet på plats på matchen som åkte med honom till sjukhuset. Det är vi tacksamma för.

ANNONS

Lucas Lima slog till med drömmål

GP har även varit i kontakt med Skoglund som i ett SMS hälsar att allt är under kontroll.

”Det är bra nu, allt är lugnt”, skriver Skoglund.

För lagkompisarna var det också en obehaglig händelse att hantera.

– Det var hemskt att se. Men i halvtid fick vi besked att Albin var på akuten, att allt verkade vara stabilt. Det var skönt att få reda på det och kunna gå ut i andra och ha fullt fokus. Men det var läskigt när det hände, säger Elias Hadaya till GP.

Själva matchen då? Trelleborg drev upp tempot efter den märkliga starten och Armin Culum kunde öppna målskyttet i den 21:a minuten. Utsikten svarade med ett drömmål signerat Lucas Lima, anfallaren drev förbi flera motståndaren innan han avlossade en kanon upp i krysset. Precis före paus såg Robin Book till att skicka in 2–1 till ”Kiken”.

Ett inte helt rättvist resultat.

– De var bättre än oss i första, vi ska vara nöjda med att vi gick in med ledning 2–1 då, säger Hadaya som räddade Utsikten vid flera tillfällen i den första halvleken.

Lagkompisen om otäcka scenerna: ”Påverkade oss”

I den andra halvleken försvarade sig Utsikten länge och väl mot ett TFF som tryckte på i perioder, men till slut kom kvitteringen när Zander Hyltoft löpte sig fri i djupled och lobbade in 2–2 över en utrusande Hadaya.

ANNONS

– De ska inte få slå den bollen så enkelt in bakom oss. Jag har tittat på situationen nu i efterhand om jag kunde gjort något annorlunda, men tycker att jag tajmade utrusningen rätt bra, det är ett skickligt avslut, säger Hadaya.

Trelleborg hade lägen att avgöra – men ”Kiken” kunde få med sig en poäng hem till Göteborg. Något Hadaya menar att man får vara hyfsat belåtna med.

– Det här är en tuff bortamatch, vi får försöka se det så. Vi får vara lite nöjda med en pinne sett till hur det såg ut, men det är alltid surt att tappa det med fem minuter kvar.

Utsikten stod inte riktigt att känna igen i matchen, och Hadaya menar att händelsen med Skoglund satte vissa spår, utan att han vill skylla insatsen på det.

– Det påverkade oss i att vi förlorade en fantastisk spelare som Albin Skoglund på planen. Och det är klart att man tänkte på honom efter det som hände, men vi fick vara så professionella vi kunde och släppa det i stunden.

Resultatet innebär att Utsikten är kvar som trea i superettan-tabellen.

Fakta: Så startade Utsiktens BK

(3–5–2) Elias Hadaya – Jesper Brandt, Sebastian Lagerlund, Kevin Rodeblad Lowe – Allan Mohideen, Alexander Faltsetas (Daniel Hermansson, 74), Albin Skoglund (Filip Trpcevski, 9), Predrag Randelovic (Suleman Zurmati, 46), Fredrik Martinsson (Erik Westermark, 46) – Robin Book, Lucas Lima (Lorent Mehmeti, 61).

Få det senaste om Utsiktens BK – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Utsiktens BK och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Kiken.

Klicka här för att följa Utsiktens BK

LÄS MER:Utsikten körde över Skövde – upp på andraplats i Superettan

LÄS MER:Utsikten vann på nytt – hänger med uppe i toppen

LÄS MER:Stora enkäten – spelare och ledare om superettan 2024

ANNONS