Stor besvikelse i Gais efter derbyförlusten mot IFK Göteborg

Gais förlorade mot ärkerivalen IFK Göteborg.
Efter matchen var det stor besvikelse bland de grönsvarta spelarna.
– Det är tomt just nu, säger Gustav Lundgren.

ANNONS

Det blev inte dubbla derbyvinster för Gais i allsvenskan 2024.

Under våren vann de med 2–1 mot IFK Göteborg, men i returen som spelades under måndagskvällen var det Blåvitt som fick jubla högst. Det efter en klar 2–0-seger på Gamla Ullevi.

Bland spelarna i Gais var det av förklarliga skäl allt annat än jubel. I stället var det besvikelse som flödade efter derbyförlusten. Gustav Lundgren försökte analysera varför Gais inte fick bättre träff.

Gais-stjärnan: ”Tomt just nu”

– Det är tomt just nu. Jag har ingen bra analys. Det känns inte som att vi är jättedåliga men vi ger bort enkla mål och efter 2–0 då slutar vi spela. Vi kom ut bra efter breaket i andra men sen när de gör 2–0 så känns det som vi slutar göra allt vi ska göra. Jag vet inte vad som händer, det blir bara rörigt alltihop, säger Lundgren.

ANNONS

Samtliga gånger Gais har släppt in första målet den här säsongen har laget förlorat.

Det är en trend Fredrik Holmberg, så klart, inte tycker om.

– Vi håller på att reda ut det själva. Hur vi ska bli bättre på att vända matcherna. Det är fakta. Det har hänt för ofta för att nonchalera. Det passar vår spelstil att ta ledningen. Vi behöver bli bättre på att tackla motgångar under matcher. Vi behöver bli skickligare på att behålla planen, inte stressa upp oss, säger Gais-tränaren.

Tystnad i omklädningsrummet

Gustav Lundgren om Gais svårigheter att vända matcher:

– Det är svårt. Jag tycker vi kommer ut ganska bra i första men sen är det två gånger vi slarvar och de de får enkla lägen och vi blir straffade.

Alexander Ahl-Holmström om samma ämne:

– När vi tar ledningen vinner vi. Första målet är viktigt. Hade vi gjort det i dag hade det varit annat. Det är något för oss att jobba på, hundra procent.

Hur var det i omklädningsrummet nu i efteråt?

– Besviket. Det var mycket tystnad. Inte så mycket ilska ännu, säger Gustav Lundgren.

Axel Henriksson stämmer in i besvikelsen.

– Det är piss, så klart. Jag tror inte vi har haft den här känslan i gruppen tidigare, klart vi förlorat matcher innan men det här var något extra. En extra tystnad i omklädningsrummet.

ANNONS

Axel Henriksson: ”Känns skit”

Axel Henriksson fortsätter:

– Det hade varit en grej om vi hade känt att vi kom upp i nivå – men den här matchen vinner de rättvist. Det är bara att skaka deras hand och gratulera. Vi kommer inte upp i nivå på många olika grejer – i duellspelet, andrabollsspelet och derbyspelet. Där vinner de allt och det är därför de vinner matchen, säger han och lägger till:

– Det känns skit att de är bättre än oss idag.

Hur var det att gå fram till supportrarna efter matchen?

– Det var med stor besvikelse. Men man får ändå ge dom all kredd för att dom står där och applåderar åt oss efter matchen och att dom känner så starkt för laget trots att vi gör en lite mindre bra insats mot klubbens största rival historiskt. Det är bara hatten av, säger Henriksson.

LÄS MER:IFK Göteborg besegrade Gais i derbyt på Gamla Ullevi

LÄS MER:Långt avbrott i derbyt på grund av knallskott

LÄS MER:Supportrarna lyckades förstöra derbyfesten för så många andra

LÄS MER:Så bra var IFK Göteborgs och Gais tifon inför derbyt

ANNONS