Uppgifter: Christian Eriksen kan återvända till Ajax

Sedan hjärtstoppet under EM har Christian Eriksens fotbollsframtid varit oklar. Nu skriver Football Italia att dansken kan återvända till sin tidigare klubb Ajax.

ANNONS
|

I EM-premiären mellan Danmark och Finland på Parken i Köpenhamn den 12 juni drabbades den danske storstjärnan Christian Eriksen, 29, av ett hjärtstopp och kollapsade på planen.

Eriksen fick livräddande vård på planen och några dagar senare fick han en hjärtstartare (en ICD) inopererad för att förhindra ett nytt hjärtstopp.

LÄS MER:Christian Eriksen får hjärtstartare inopererad

Eriksen har sedan 2020 representerat italienska Inter men efter hjärtoperationen är hans fotbollsframtid oklar då det i Serie A inte är tillåtet att spela med hjärtstartare.

Nu kommer uppgifter om den offensiva mittfältarens fotbollsframtid. Football Italia skriver att Eriksen kan återvända till Ajax, klubben han representerade 2008 till 2013 och där han fick sitt stpra genombrott. Sajten skriver att en övergång diskuteras mellan parterna.

ANNONS

I Nederländerna är det till skillnad från i Italien tillåtet att spela med hjärtstartare. I Ajax finns Daley Blind, som 2019 fick en hjärtstartare inopererad.

LÄS MER:Christian Eriksen kan stoppas från fortsatt spel i Serie A

Fakta ICD:

(TT)

En intern defibrillator (ICD) är en apparat som opereras in under huden och kopplas till hjärtat. Den används främst för personer som har hjärtsvikt eller hjärtsjukdomar som medför ökad risk för störningar i hjärtrytmen.

Syftet med den implanterbara defibrillatorn är då att förhindra ett återfall. ICD-dosan övervakar hjärtats rytm och kan bryta eventuella farliga hjärtrusningar med antingen smärtfri stimulering eller en elektrisk stöt.

Källa: Skånes universitetssjukhus och Statens beredning för medicinsk och social utvärdering.

ANNONS