Lucas Lima blev tvåmålsskytt när Utsikten besegrade Örebro.
Lucas Lima blev tvåmålsskytt när Utsikten besegrade Örebro. Bild: MATHIAS BERGELD

Utsikten besegrade Örebro efter vändning i första halvlek

Utsikten vände underläge till ledning på mindre än en kvart i första halvlek mot Örebro. Det bäddade för en seger för göteborgarna, som till slut vann matchen med 3-2.

|

Utsikten kom till mötet med Örebro med förluster tre raka förluster i superettan. Nu siktade man på att vända på trenden.

Och Utsikten lyckades bryta trenden när man besegrade Örebro med 3-2.

Det började dock inte bra för hemmalaget på Bravida arena.

I den 25:e minuten fick Örebro hål på Utsikten. Efter ett misslyckat uppspel av Predrag Randelovic hamnade bollen hos Örebros Samuel Kroon. Han måttade ett delikat inlägg till Ahmed Yasin som nickade in ledningsmålet bakom Elias Hadaya.

Det blev en fartfylld och målrik första halvlek och det tog inte lång tid innan Utsikten kunde replikera. Genom en blixtsnabb kontring där Karl Bohm hittade fram till Robin Book. Han kunde sedan serverera Lucas Lima som rakade in kvitteringen i öppet mål.

Predrag Randelovic.
Predrag Randelovic. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Magiska minuter för Utsikten

Det skulle bli starten på några magiska minuter för Utsikten.

Bara sju minuter senare, i den 40:e, skulle också ledningsmålet komma för Utsikten. Först träffade Moenza ribban – returen gick rakt ut till Predrag Randelovic som satte dit ledningsmålet.

– Jag var bara på rätt plats, sa Randelovic om sitt mål i halvtidsintervjun med Max.

I halvlekens sista minuter var dock Örebro nära att kvittera. När Samuel Kroon träffade stolpen och Kalle Holmberg fick ett superläge.

Men Utsiktens ledning stod sig halvleken ut.

Lima tvåmålsskytt

I den andra halvleken kunde Utsikten också utöka sin ledning och Lucas Lima göra sitt andra mål. Malcolm Moenza lämnade ensam på sin vänsterkant och måttade in bollen till Lucas Lima som helt fri nickade in 3-1.

Lima hade dock precis innan målet knuffat Örebroförsvararen Jesper Modig, men domaren valde att fria.

– Det är lite han slänger ju sig, det är inte så att jag knuffas så att han slänger sig två meter, säger Lucas Lima om situationen till Max.

Jesper Modig var inte nöjd med domarinsatsen i Max sändning efter matchen.

– Jag tycker att de har domaren med sig, säger han.

Men det skulle bli match på Bravida arena. I den 70:e minuten reducerade Örebro när Erik Andersson läckert lättade in 3-2-målet.

Efter målet fick Elias Hadaya i Utsiktenmålet göra flera svettiga räddningar, men Utsikten lyckades hålla undan och kunde inkassera tre poäng.

– Det var väldigt välbehövligt. Vi behövde tre poäng det var inget annat, säger Lucas Lima till Max.

Nästa match för Utsikten är på lördag när Göteborgsklubben åker till Halland för att möta Varberg.