Utsikten tappade poäng mot Varberg efter sen kvittering

Utsikten gjorde matchens första mål på frispark och höll därefter kvar ledningen – tills hemmalaget kvitterade på tilläggstid.

|

Utsikten gick in med högt självförtroende mot Varberg efter segern mot Örebro på hemmaplan. Tvåmålsskytten från det mötet, Lucas Lima, var också med från start. Dessutom var två debutanter med i truppen mot Varberg: Wiggo Hjort och William Nilsson.

Men det skulle bli Karl Bohm som spräckte nollan för Kiken med en riktig långboll från frispark i 32:a matchminuten.

– Vi sa att vi skulle skjuta den mot mål därifrån och det kan hända vad som helst men nu gick den hela vägen in, så det var ju skönt, säger målskytten till Max i paus.

I andra trummade matchen på utan några större chanser från någon av lagen. I 87:e minuten åkte Daniel Hermansson på rött kort efter en glidtackling.

Matchen gick till sex minuter förlängning, vilket räckte för att Utsikten skulle vackla till och Varberg hittade lite fler ytor. i 94:e minuten kom 1–1 kvitteringen genom Alexander Johansson.

Utsiktens lagkapten Jesper Brandt var ändå nöjd med matchen som helhet.

– Vi ger bort lite initiativ och då vaskar de fram lite sådan här skitchanser eller vad man ska kalla det. Det känns sjukt att säga när man tappar på slutet men jag är nöjd med mycket. Det är många som sliter och visar upp sig, säger han till Max efter matchen.

Så startade Utsikten (4–4–2)

Elias Hadaya – Allan Mohideen, Jesper Brandt, Sebastian Lagerlund, Malkolm Moenza–Erik Kembel Westermark (Daniel Hermansson), Alexander Faltsetas (Suleman Zurmati), Predrag Randelovic (Abundance Salaou), Karl Bohm (Jaheem Burke) – Robin Book, Lucas Urbano Dias De Lima(Wiggo Hjort)