Warner Hahn tillbaka på Gamla Ullevi – höll nollan mot Blåvitt

Warner Hahn höll nollan och vann i återkomsten på Gamla Ullevi.
Efter matchen har han blandade känslor, men är glad över att ha hittat hem hos Hammarby.
– Nu är jag tillbaka i Sverige i en klubb där styrelsen och direktörerna vill ha mig. Det var ett enkelt val, säger målvakten.

ANNONS

Warner Hahn, 32, vaktade målet för IFK Göteborg under allsvenskan 2022.

Han gjorde succé och växte ut till en favorit bland supportrarna. Men trots det tog klubben ett beslut om att inte förlänga med honom. I stället trodde Blåvitt mer på Pontus Dahlberg, som hämtades hem från Watford.

Sedan dess har målvakten varit i den japanska klubben Kyoto Sanga FC – fram tills sommarens transferfönster. Då återvände han till allsvenskan. Till Hammarby.

Under söndagen var han tillbaka på Gamla Ullevi och ställdes mot sitt gamla lag. Då höll han nollan i den dramatiska 1–0-segern.

– Det var lite märkligt. Mixade känslor, säger Warner Hahn efter matchen.

ANNONS

"Nu är jag i en klubb som vill ha mig”

Hammarby-keepern avslutade matchen vid målet framför IFK Göteborgs klack. En stund efter att domaren blåst av matchen vände han sig om, klappade händerna och tackade de blåvita supportrarna.

– Jag fick inte chansen att säga hej då till fansen som alltid stöttat mig när jag spelade här. De gav mig enormt mycket kärlek. Och inte bara till mig, utan till hela min familj, säger han och fortsätter:

– Allt gick så snabbt då. Jag ville stanna, men klubben valde bort mig och jag gick vidare. Familjen flyttade till Japan. Nu är jag tillbaka i Sverige i en klubb där styrelsen och direktörerna vill ha mig. Det var ett enkelt val.

Blev du överraskad att ni inte hittade en lösning när du var här?

– Nej, för de pratade inte med mig. Det fanns ingenting att hitta en lösning kring. De gjorde valet åt mig. För att vara ärlig så var det inget dåligt beslut. Jag hade ett fantastiskt äventyr med familjen i Japan.

När IFK Göteborg och Hammarby gjorde upp på Gamla Ullevi ställdes Warner Hahn mot sin gamla klubb.
När IFK Göteborg och Hammarby gjorde upp på Gamla Ullevi ställdes Warner Hahn mot sin gamla klubb. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tycker Hammarby hör hemma i toppen

Ute på planen såväl som inne i katakomberna efter matchen hade 32-åringen många välbekanta ansikten att hälsa på. Trots att det blev ett abrupt slut i klubben har han gått vidare i sina känslor.

– Jag hade en bra tid här. Jag är inte arg för det som hände eller vad människor gjorde mot mig. Jag är inte den personen. Jag är positiv och har gett alla en kram.

ANNONS

Efter vinsten mot IFK Göteborg klättrade Hammarby i tabellen. Nu ligger Bajen tvåa i allsvenskan – bakom Malmö FF och framför Djurgården.

Warner Hahn har varit en stor del till framgångarna, då han hållit nollan i fem raka matcher.

– Fem nollor på sju matcher känns bra, säger han med ett leende.

Hur ser du på tabelläget för er del?

– Det är nio matcher kvar. Nästa månad kommer bli avgörande för oss. Det är då vi måste bevisa att vi hör hemma här uppe i tabellen. Om du frågar mig tycker jag att vi gör det.

Han utvecklar:

– Vi har dominerat de matcherna jag upplevt med Hammarby. Det var samma mot IFK Göteborg. De hade inga målchanser.

LÄS MER:Så ska IFK Göteborg använda uppehållet: ”Starten på något”

LÄS MER:IFK Göteborg föll på eget grepp – lång höst väntar

LÄS MER:Mardrömscomeback för Hussein Carneil – förklarar röda kortet

LÄS MER:IFK Göteborg föll mot Hammarby – tjafset efteråt

LÄS MER:Se höjdpunkterna från IFK Göteborg förlust mot Hammarby

ANNONS