Zećira Mušovićs stöd till Hedvig Lindahl: ”Långt ifrån den respekt hon förtjänar”

Hedvig Lindahls tid i Djurgården blev inte vad hon önskat. Efter uppbrottet med klubben får hon stöd av landslagskollegan Zećira Mušović.
– Jag har sett lite av de reaktionerna som hon har fått och det är långt, långt ifrån den respekt hon förtjänar, säger hon i en intervju med SVT.

ANNONS
|

Under måndagen kom beskedet att Djurgården och Hedvig Lindahl bryter kontraktet i förtid efter ett stökigt år.

Sedan Lindahl kom till Djurgården förra sommaren har 40-åringen haft det tufft. Skador har stört på planen, hon har stått för några tavlor i målet och har inte dragit jämnt med lagets supportrar.

– En fortsättning hade tyvärr lett till att jag hade varit tvungen att anpassa min personlighet på ett sätt som jag inte hade mått bra av, sa hon till Sportbladet efter uppbrottet.

Nu får Lindahl stöd av landslagskollegan och Chelsea-målvakten Zećira Mušović.

– Jag vet inte vad som står bakom såklart (att kontraktet bröts). Jag vet att Hedvig är en fantastisk målvakt och människa som har haft en fantastisk karriär. Hon förtjänar att respekteras, säger hon i en intervju med SVT.

ANNONS

Därefter bryter Mušović tillfälligt intervjun i tårar. När hon samlat sig och åter står framför kameran fortsätter hon:

– Jag tycker att det är en människa och målvakt som förtjänar det bästa. Hon förtjänar stor respekt för sin karriär och allt det arbete hon har gjort för svensk fotboll, allt det arbete som har banat vägen för mig själv och alla andra i det här landslaget.

”Tacksam att kalla henne min vän”

Mušović avslutar:

– Jag är inte helt insatt men jag har sett lite av de reaktionerna som hon har fått och det är långt, långt ifrån den respekt hon förtjänar. Jag önskar Hedvig allt det bästa i livet, både som målvakt och människa, och är väldigt tacksam över att få kalla henne min vän idag.

Zećira Mušović är uttagen i den svenska VM-truppen som reser till Nya Zeeland nästa vecka. Hedvig Lindahl har spelat 15 mästerskap för Sverige men är petad till sommarens mästerskap och är för tillfället klubblös. Kanske är karriären över.

– Det återstår att se, men just nu försöker jag hålla igång och träna. Jag är redo om det finns någon klubb som behöver en målvakt och ser ett värde i mig. Det är klart man vill kontrollera sitt avslut om man kan. Men jag vet att jag inte står och faller med det, sa hon till Sportbladet under måndagen.

ANNONS

LÄS MER:Djurgården bryter med Hedvig Lindahl

LÄS MER:Hedvig Lindahls mardröm efter VM-petningen – tavla direkt

LÄS MER:Efter VM-petningen – nu är landslagskarriären över

ANNONS